„Dobrodošli u zatvor za devojčice“: Majčina kazna za ćerku izazvala pravu buru (foto)

Fejsbuk objava majke iz Kanade o načinu na koji je kaznila svoju 9-godišnju ćerku za loše ponašanje podelila je korisnike društvenih mreža.

U subotu je Amanda Mičel objavila tri fotografije sobe svoje ćerke Hane i pokazla da je kao kaznu za maltretiranje druge curice, iz sobe ćerke uzela sve osim odeće. Objasnila je da će njena ćerka čitave nedelje nositi istu odeću, koja uključuje majicu protiv zlostavljanja.

– Dobrodošli u mamin maloletnički zatvor za devojčice – napisala je uz objavu koja je izazvala hiljade reakcija pa je bila primorana da je kasnije obrše.

Osim toga, Hani je zadala i da 50 puta napiše fraze poput „neću lagati“, „biću dobra prema svima“, „ja sam odgovorna za svoje postupke“.

Većina komentara je pozitivna, ali su neki preispitivali vaspitne metode ove majke, kao i odluku da sa javnošću podeli svoj način kažnjavanja ćerke. „Mislim da je ovo ekstremno i na granici zlostavljanja deteta“, jedan je od komentara.

Nakon brojnih komentara, Ananda kaže da je ponovo razmislila o svojoj odluci i odlučila da devojčica umesto jedne dobije 4 majice sa porukama protiv zlostavljanja vršnjaka, a fraze umesto 50, mora napisati po 25 puta.

Dodala je i da je njena ćerka već dobila neke povlastice nazad, kao što su knjige, stočić uz krevet i lampa. Kaznu planira da završi do petka i nada se da je ovo prvi i zadnji put da primenjuje ovako drastične mere.

„Želim samo da ljudi znaju da nisam užasan roditelj. Zaista se trudim da budem dobra mama. Samohrana sam majka veći deo Haninog života i radim vrlo teško kako bih joj pružila dobar život“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kaznakažnavanjemajka
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ne lupetaj. Ne mozes na osnovu jedne zene da gledas sve, ili je to mamin komentarise jer je ona idealna.

  • bambi

    Pazite ovu smejuriju. Cak i u Republici Srbiji se koristi termin samohrana majka? To znaci, prevedeno, da majka samo izdrzava dete. A sustina je bas kontra. Decu izdrzavaju ocevi. Ocevi zaradjuju, stede, stvaraju, vode racuna o deci, dok te tzv. samohrane majke zapravo trose novac na kafice i momacki zivot i to novac koji je otac zaradio za dete. Pri tome, ako se malo bolje pogleda, majke zapravo uopste ni ne cuvaju decu. To rade vrtici. Brak vise ne postoji u Srbiji kao sto je besmisleno pretpostaviti da mlade majke znaju i jaje na oko da isprze a kamoli sarmu ili musaku. Strasno, drzava nista ne reaguje, hiperprodukcija sponzorusa ne jenjava i citava nacija se urusava. Posle nam kriva Evroma i svet? Mi od sebe treba da krenemo. U razvijenim drzava ne postoji diskriminacija po pitanju roditeljstva tj. starateljstva. Ovda kod nas u 99% slucajeva deca se sudski dodeljuju majkama i to su mlade mame ukapirale i pocele da zloupotrebljavaju. Najveca sramota je sto neko u zivotu nije u stanju da ni skolu zavrsi, ni da se zaposli ni da zaradi za dete dinar jedan, vec sopstvenu decu koristi da bi dosao do para. A o emotivnosti danasnjih ajfon majki bolje i da ne pricamo. Strano.