Hranili su bebu kockicama leda, a onda se ŠOKIRALI!

Nije na odmet znati…

Kada ste novopečeni roditelj, sigurno je da imate mnoge sumnje i nedoumice, pa se isto tako često i preispitujete da li neke stvari radite kako treba.

Međutim, kada vam stručnjak iz te oblasti da određene savete, najverovatnije ćete ga poslušati.

Jedni roditelji su doživeli blagi šok i iznenađenje, kada su shvatili da su čak sedam meseci pogrešno hranili svoje dete.

Zapravo, bebi su uveli voće i povrće u ishranu, a dobili su plakat sa jasnim uputstvima kako da je hrane:

– Stajalo je „tokom šest meseci povrće i voće, mekane teksture, 2-4 kocke leda svaki dan“. Nikada nisam čula za foru sa kockicama leda, ali je bila u pitanju poznata kompanija, pa smo samo radili kako je pisalo. Počeli smo da hranimo sina voćem i povrćem, sa kockama leda sa strane – otkrila je jedna mama na društvenoj mreži Redit.

Mama je potom rekla kako je postepeno čak i povećavala količinu kockica, prateći uputstva i da je do sedmog meseca napredovao ka 3-4 kockice leda dnevno.

– Mislila sam kako jedva jede tri kockice koje smo mu do tada davali, da ih samo gura okolo, po stoličici i malo ih liže, ali kakogod, povećali smo porciju – dodala je mama.

– Svekrva je jednom došla i pitala zašto mu dajemo kockice leda, zar mu se neće smrznuti mozak. Ali smo mi rekli, ne, ne, to je fora sada, treba da im se daju kockice.

Međutim, kasnije te večeri je novopečena mama shvatila kakvu grešku su napravili.

– Kada sam dobro razmislila, shvatila sam da se mislilo na veličinu porcije. Sve ovo vreme sam davala detetu kockice leda, a trebalo je da mu dajem hranu, tj. porcije koje su veličine kockica leda.

Komentari su naravno odmah počeli da se nižu, a roditelji su uglavnom dobili podršku od drugih ljudi, pravdajući to neiskustvom i naravno umorom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebaled
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ti roditelji su teske neznalice, primitivci, budale