Iza predivne fotografije koja je rasplakala mnoge krije se pretužna priča (foto)

Ova fotografija dvojice braće pobedila je na prestižnom takmičenju ‘Portrait Masters’, a sudija je opisao kao ‘predivno slavljenje života’.

Mnoge je zanimalo kakva priča se krije iza nastanka ovog portreta.

Here is my first image to be judged today and another SILVER. This image is incredibly important to me and the one I was…

Gepostet von Charlie Horse Photography – Contemporary Portraiture am Donnerstag, 5. Juli 2018

Čeri Ajrton je majka sa Novog Zelanda kojoj se srce slomilo kada je u petom mesecu trudnoće saznala da je jedan od njenih blizanaca preminuo. Tokom rađanja u isto vreme je osećala neopisivu sreću i strašnu tugu. Preživelom sinu dala je ime Tajger, a mrtvom Džoni.

Njegovo malo telo su kremirali, a potom su odlučili da angažuju fotografa Saru Simons iz agencije ‘Charlie Horse Photography’. Ona je napravila fotografiju koja je toliko dirljiva da je mnogima koji su je videli naterala suze na oči. Na fotografiji je mali Tajger, u koritu pored kutije sa pepelom njegovog brata, a majka je portret nazvala ‘Zauvek zajedno’.

– Sara mi je poslala poruku sa idejom da dečake fotografiše zajedno i pitala me da li bi bilo u redu da donesem Džonijev pepeo. Bila sam nestrpljiva da vidim šta je imala na umu i presrećna što ćemo imati zajedničku fotografiju naših snova koju možemo da gledamo. Kada mi je poslala fotografiju bila sam van sebe, preplavile su me emocije jer je portret toliko snažan. Veoma sam joj zahvalna – rekla je majka.

Sara je znala koliko je sve to za ovu majku bilo emotivno, posebno jer je ranije videla fotografiju na kojoj njena ćerka drži Džonijev pepeo i plače.

– Znala sam da će to biti jedna od najupečatljivijih fotografija koju sam ikada napravila. Zamislila sam kako bih se ja osećala da sam u toj sit uaciji – rekla je Sara, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebefotografija
Komentari (0)
Dodaj komentar