Mama ostavila ćerku na čuvanje kod svekrve pa poludela kad se vratila po nju

Brigu o detetu ponekad je vrlo teško poveriti nekom drugom. Međutim, još teže može biti da od tih ljudi tražite da slede vaše želje, odnosno ono što vi smatrate da je najbolje za vaše dete.

Jedna mama na roditeljskom je forumu Mumsnet podelila jedno takvo iskustvo i pritom zatražila pomoć drugih.

„Izričito sam rekla svojoj svekrvi da našoj 13 nedelja staroj bebi ne daje vodu. Objasnila sam joj da mi ćerka ima osetljiv želudac, zbog čega nam je i lekar savetovao da je hranimo u malim dozama“, započela je svoju priču.

„Pre nekoliko nedelja svekrva mi je predložila da joj ipak damo malo vode kako bi se osvežila jer je napolju bilo jako vruće. Rekla sam joj da ne, da tako maloj deci nije potrebna voda, uostalom, da ne želim da joj dajem ništa na šta nije navikla“, napisala je.

„Nekoliko dana kasnije morali smo devojčicu da ostavimo kod svekrve na čuvanje. Kad smo se vratili po nju, primetila sam da joj je stomačić nadut. Pitala sam svekrvu šta joj je dala da je tako naduta, na šta mi je mirno odgovorila da je malena popila 175 mililitara vode jer je bila žedna“, rekla je ova mama i postavila pitanje ostalim korisnicima foruma.

„Detetu nije bilo ništa, ali ako je sad reč o vodi, šta će joj dati sledeći put? Čvrstu hranu? Sok?“ napisala je.

„Iako nije bilo zlonamerno, trebalo je da se drži vaših uputstava“, bio je jedan od odgovora.

„175 mililitara je puno za tako malenu bebu. Na vašem mesti ja joj više ne bih ostavila bebu na čuvanje“, pisalo je u drugom.

„Mislim da je reč o nesporazumu. Oni su tako radili u njihovo vreme i nikome od nas nije bilo ništa. Premda i ja smatram da je to previše vode, svekrva je samo htela sve najbolje“, zaključio je jedan od korisnika foruma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebamajkasvekrva
Komentari (22)
Dodaj komentar
  • Trasa

    Beba da nije bila zedna prezedna ne bi ni pila.Svaka cast svekrvi sto spasi dehidrirano dete.

  • Kiki

    Botulizam iz meda! Jadna ti majka! I deca sa tobom. I jadna sva žedna deca. Koja idmah sa mleka pređu na Plazmu, bananice, Plazma torte, kašice iz fabrike, Smoki,štapiće,Čokolino,čokoladno mleko, sladoled i slicno! Jad i beda

    • Toca

      Svekrva je carica.Jedna pametna žena. Ženo božija ne slušaj uvek preporuku svetske zdravstvene organizacije. Mućni sama glavom. I hrani to dete i poji. Jer ti nije niko rekao da dete koje popije toliko vode sigurno gladno. Savet posle svakog ibroka ponudi to dete vodom.

  • Kiki

    Pozdravljam sve žene zdrave pameti! Dotična novokomponovana mama je oličenje glupost kafić-drugarice“sveznalice-fancy doktori medicine! Prica o vodi i ostljivom želudcu i nadimanju je naj debilnija nadobudna novotarija po tipu Farme i Zadruge! Ja sam lekar i nekoliko hiljada beba su mi prosle kroz ruke. Deca mooooraju da piju vodu. I na flašicu. I nekuvanu Rosu ili Aquavivu. I moooooraju da kake svaki dan. I neeee smeju nikakve gadosti slatke što duže u životu. I NE SMEJU da budu debela, pospana, besna, krivonoga od sala i proždrljiva! Jer su sa 14 godina već dijabetičari sa celulitom. Dečaci sa sisicama, a devojčice policistične. I NEĆE SE IZVUĆI U PUBERTETU! I NE TRAŽI IM SE ĐUBRE OD HRANE! Tako da molim NOVOKOMPONOVANE mame da se slikaju i šminkaju što više. I ostave decu ženama zdrave pameti!

    • Hm....

      A vakcine? Da li ste za taj otrov direktno u organizam?

    • Ccc

      Vi, kao doktor, trebate znati da postoji nesto sto se zove pilarospazam! Da beba mora sto cesce i manje kolicine mleka da unosi, jer u suprotnom sve ispovraca! Licno ne verujem lekarima uopste, ali ni babskim pricama. Videla sam uvek sta mojom bebi treba i tako sam je hranila. Flasirane vode kohe preporucujete, nisu zdrave kao ni cesmovaca. Pa ako ste lekar, onda trebate znati o stetnosti voda. Najzdravija flasirana je „prolom“ a ne ove koje ste nabrojali. Ali, od svih, najzdravije su ciste izvorske svode. Bacite diplomu, jer imate mnogo rupa u „znanju“. Jos kao sto Vas je pitala osoba pre mene, jeste li za vakcinaciju? Za ubacivanje zivih i mrtvih virusa, metala…………..u novorodjeni organizam bebe? Da li ste za vadjenje „treceg krajnika“ i mozete li nam objasniti razlog? Imam ja jos pitanja, ali su mi ovo par osnovnih za utvrdjivanje strucnosti.

  • Ccc

    Ne razumem osudjivanje mama.. Ma koliko dece da je svekrva ili vasa mama ocuvala, osecaj se izgubi nakon 30-40 godina dok ne uzmu ponovo bebu u ruke! A svekrve vole i da sole pamet, da namecu svoje misljenje iako nije njihovo dete. Iz mog iskustva, svekrva se svuda gurala, sve je znala i za sve pametovala, da mi je od samog starta unistila planove oko podizanja deteta. Jednostavno je zelela da bude bitna u svoj toj prici. I kada joj dam bebu da je pridrzi, beba se zakaslje malo a ona se trese od straha i kopa po torbi da pije tablete za smirenje. Nista strasno, beba se zakasljucala.. Tu je bilo i pametovanja oko pranja bebe.. Dozvolim da je pere i posmatram.. Stegla je direktno preko stomacica i pritisla zeludac! Ja opominjem a ona pametuje i prica mi kako je ocuvala svoja dva deteta, pa decu svog brata……. Iiiii, moja beba sve ispovraca od tog pritiska na zeludcu. Toliko o znanju. Da ne pricam dalja iskustva koja su poduza…… Starije zene vole da nametnu svoje „pametno“ iskustvo iako ne zele da priznaju da nemaju osecaj. Ja sada nemam osecaj za bebice i bas bi mi bilo frka da neku malecnu operem i nahranim, jer se osecaj izgubi.

  • Anonimni

    Ma diže mi se kosa na glavi od novopečenih mama

    • Jana

      Bravo, bas tako!!!

      • Branka

        Posto svekrve i majke ne znaju cuvati drcu,novopecenim majkama predlazem da plate pedijatrijsku sestru ili da nadju zenu koja ce im cuvati decu.Majke i svekrve da ostave na miru posto nisu „sposobne“da cuvaju decu. Nije mi jasno kako su doticne majke prezivele uz svo je majke ai njihovi muzevi. Ja im vise nikada ne bih cuvala decu. Ko je jos video da deca ne piju vodu. Sto majke piju vodu?

  • Mirjana

    Znam ja ženu koja je rodila prvo dete i svekrvi ostavila na cuvanje kada je beba imala 3 meseca u ostavila spisak sta sme sta ne sme u kada se vratila kuci svadjala se sa svekrvom i tvrdila da ne zna kako se neguju deca, a svekrva ima 6 deteta zdravih i pravih sinova koji nikada nisu bili bolesljivu, ali sada bar vise nema obavezu, a snajka neka ostavi njenoj mami da cuva dete, pa neka se istresa na mamu.

  • Maja

    Moje dete ima 2,5 god i od prvog dana sam davala vodu. Naravno u malim kolicinama.

  • emi

    Nije ovaj clanak izmisljen tek tako, ima tu istine itekako. Znam ja jednu takvu mladu mamu, a znam i njezinu svekrvu. Svekrvi kazem da je to najbolje sto joj se desilo otkad je dobila ovu snajku to sto joj vise neda da joj pazi decu. Super, nista bolje ti nije mogla uraditi.

  • Anonimni

    Kad cerka sa detetom kaze majci: Ne znas majko kako je biti majka .

    • Anonimni

      Svako neka svoje dete odhranjuje kako misli da je najbolje. I najbolje je ne mešati se i za savet pitati lekara a ne komšinice i svekrve. Meni je moja rekla da dam čaj sa medom 8-mesečnoj bebi (protiv zatvora) ne znajući da dete mlađe od godinu dana može (a ne mora, zavisi da li u medu postoje spore bakterije) da dobije botulizam preko meda i umre. Moja beba nije pila vode dok nije pocela da jede čvrstu hranu, na savet lekara, jer ako se doji nema potrebe da se daje voda, svu potrbnu vodu dete dobije preko mleka, kao i sve ostalo.

    • Lana

      Gospodja snajka svojoj mami da ostavi dete na cuvanje, pa nek je uci kako se pidize dete a svekrvu nek ostavi na miru. Pozdrav svim svekrvama i pazljivo sa snajkama.

  • Anonimni

    I ja sam bila lično u ćudu kada sam pre par godina ćula da se bebama do šest meseci daje samo da sisaju. Samo piju mleko. Nikako voda, mada su ranije generacije rasle sa vodom od prvih dana sada se to promenilo. Ko zna šta će biti za deset godina.

  • Anonimni

    Lekar joj rekao da bebi ne daje vodu?!?

    • Anonimni

      Što se čudiš? Ako se doji nema potrebe da se detetu daje voda jer svu potrebnu vodu dobije preko majčinog mleka (ne znam kako je kada se beba ne hrani majčinim mlekom) Moje dete je počelo piti vodu sa 7 meseci i Bogu hvala ništa mu ne fali.

      • Anonimni

        Ja sam svojoj deci davala vodu od prvog dana. Ćerki koja je 93 godište kravlje mleko od druge nedelje života,a čerki koja je 2014 godište kravlje mleko od trećeg meseca,a vodu od prvog dana. I jedna i druga su preživele i vodu i mleko. Mladja ćerka ima sad 5 god.ni jedan antibiotik nije popila ,niti je bila bolesna,manji neki virus je nekada zakači. Prema tome,pustite me savremene literature a i mama savremenih.

  • Anonimni

    Izvini aki dete mira da pije vodu.Imala si srece sto te nije poslusala jer po ovim vrucinama je mogla da kolabira.Sigurno ti lekar nije rekao da ne dajes vodu bebi,samo se ne daje cesmovaca.Muka mi je od novopecenih mama sto bebama daju pahuljice i muslije.

    • Fabrika

      Zbog čega nas gađate ovako glupim vestima?