Prelepa imena za devojčice koja u prevodu znače „princeza“

Ukoliko očekujete da se uskoro jedna devojčica pridruži vašoj porodici, a vi još niste izabrali ime, možda je upravo neko od ovih pravo za vašu malu princezu.

Odabir bebinog imena jedna je od najizazovnijih, ali uzbudljivijih dužnosti roditelja jer je to ime koje će nositi celog života. Bilo da tražite tradicionalno ime ili neko moderno i neobično, ovo iskustvo bit će vam biti neodoljivo lepo.

Ovo su samo neka od ženskih imena koja u prevodu znače princeza.

Amira

„Ameerah“ kako se pravilno piše, je ime arapskog porekla i varijanta je imena Amira. Roditelji ovo kraljevsko ime daju devojčicama koje na svet stižu za vreme žetve.

Putri

Ako želite da ime zvuči drugačije, a ipak ima tradicionalnu privlačnost, Putri je pravo ime za vas. Putri je indonezijsko ime koje znači ćerka ili princeza. U azijskim zemljama ovo ime je sve modernije.

Sarai

Ime Sarai je biblijsko ime. U Starom zavetu Svemogući Sarajino ime je promenio u Sarah.

Soraja

Soraja je egzotično ime koje je na Zapadu postalo popularno zahvaljujući iranskoj carici. Nastalo je od imena Sarah, Sarai i Zahara.

Zarouhi

Zarouhi je još jedno lirsko ime koje možete uzeti u obzir za svoju malu princezu. Ime je bilo popularno stotinama godina, a sada ponovo postalo aktuelno.

Zara

Zara je ime arapskog porekla. Ranije se ovo ime moglo čuti u filmovima i romanima, ali sada je popularno i u svakodnevnom životu.

Tijana

Ime Tijana brzo se popelo na lestvici najpopularnijih imena nakon crtanog filma o prvoj afroameričkoj Diznijevoj princezi.

Sali

Ime Sali je jedno veselo ime za devojčice. Ime je bilo najpopularnije u 18. veku i 1920-ih do 1930-ih. U poslednje vreme vraća se na lestvicu najpopularnijih imena.

Alisa Alisa je još jedno od imena za devojčice koje znači princeza.

Šahzadi

Šahzadi je arapsko ime, što znači princeza. Ako vam Šahzadi zvuči previše, onda ćerki možete dati ime Šizu.

Bano

Bano je perzijsko ime. Ovo tradicionalni ime privlači roditelje i dan danas.

Sabrina

Na španskom jeziku Sabrina znači princeza, piše klix.ba. Sabrina je poslednjih godina veoma popularno ime. Ujedno je ime i legendarne keltske boginje.

Juki

Ovo ime potiče iz Japana. Postoji verovanje da će bebe s ovim imenom odrasti u odvažne i pustolovne dame.

Emira Ovo ime je profinjeno i romantično. Inače, poreklo ovog imena je iz arapskog jezika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebaime
Komentari (0)
Dodaj komentar