Ova imena sve manje roditelja daje svojoj deci

Novo istraživanje koje je sprovela kompanija McCrindle Research došlo je do zaključka da su se na listi top 100 najpopularnijih imena za devojčice u 2020. godini našla prvi put Adelejn, Mev i Moli, ali su istisnuta imena Medelin, Čelzi i Viktorija.

Što se dečaka tiče, u top 100 su našli su se Luka i Lenoks, dok se Aron i Kristijan više ne nalaze na listi.

Stručnjaci koji se bave praćenjem trendova analizirali su najčešće odabrana imena tokom protekle godine i decenija i tako otkrili da raste popularnost netradicionalnih imena poput Remi i Dilajla, ali i konvencionalnih izbora poput Elijza i Izabel. Među dečacima se sve češće pojavljuju imena Leonardo, River, ali Nejt i Džejk su retko odabir novopečenih roditelja.

„Uočili smo da imena devojčica danas često završavaju samoglasnikom, a vidi se i uticaj slavnih osoba. Na primer, popularnost imena Luna raste od 2016. godine kad je rođena ćerka Džona Ledženda i Krisi Tajgen. Postoji i trend skraćivanja imena i dodavanja sloga ie na kraju. U ovoj generaciji biće puno Lea, Huga i Arla“, objasnila je istraživač Ešli Fel.

Pet novih imena za devojčice na listi top 100 u 2020. su Remi, Harlou, Hali, Adelejn i Dilajla.

Ta imena su izgurala s liste imena Hajdi, Medelin, River, Aleksis i Viktorija.

Pet novih imena za dečake na listi top 100 u 2020. su Leonardo, River, Luka, Lenoks i Luis. Pojavila su se umesto imena Kristijan, Aron, Nejt, Džejk i Tajler.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebedecaimena
Komentari (0)
Dodaj komentar