Ove dve stvari deca nikad ne oproste roditeljima

Deca ponekad obećavaju da nikada neće oprostiti i zaboraviti. Iako često ove „slatke” pretnje ne znače ništa, neki postupci odraslih zaista nanose duboke emocionalne rane deci.

Izneverena obećanja

Ako nema načina da se održi obećanje, onda je bolje da ga ne ispunite. To je istina koju nam odrasli usađuju od detinjstva, koju iznova ponavljaju detetu, zahtevajući od deteta da drži reč i ispuni obećanja.

Ali, sami odrasli često krše svoja obećanja, a pritom uvek nalaze izgovore, piše Zadovoljna.rs.

Deca mogu godinama da veruju u određena obećanja i svakodnevno trpe razočarenje što to obećanje nije ispunjeno. Često ih nikada ne zaboravljaju.

Nepoštovanje

Krhka, nežna i vesela dečja duša će hteti da je pohvalite za nešto malo, a vi mislite da nije ništa posebno i kažete to naglas, ne znajući koliko vređate dete.

Na primer, devojčica voli da sama pravi haljine za lutke. Roditelji kažu da je to gubljenje vremena, da se treba posvetiti nečem korisnijem. U početku su to haljine koje se raspadaju, vremenom postaju sve bolje i lepše.

U odrasloj dobi, ova devojka pravi sjajnu karijeru u svetu dizajna, ali uvek nosi jednu ružnu uspomenu – roditelji nikada nisu verovali u nju…

Zato pazite šta obećavate svojoj deci. Pazite šta im govorite o njihovim strastima i hobijima. Velika je šansa da vam nepromišljene reči nikada neće biti oproštene…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaroditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar