Pet ključnih osobina koje ukazuju da je dete dobro vaspitano

Roditeljstvo nije lako, a podizanje dece ima svoje izazove. Međutim, postoje ključne osobine koje roditelji mogu podsticati kod svoje dece, pružajući im osnovu za uspeh u životu. Ovo su neki od njih.

1. Preuzimanje rizika

Hrabrost kod dece znači da se ne plaše neuspeha. Profesorka Univerziteta Britanske Kolumbije Marijana Brusoni godinama istražuje navike u igri dece. U intervjuu za CBC, ona sugeriše da kada roditelji gledaju decu kako se igraju, treba da vide kako reaguju na situaciju kako bi stekli bolji osećaj za šta su sposobni kada ih niko ne uznemirava, piše Technabob.

2. Inicijativa

Snažan kvalitet uspešne odrasle osobe je samoinicijativa, a samostalan rad je životna veština koja nam je svima potrebna. Deca spontano razvijaju ovu veštinu, ali roditelji mogu da ih ohrabre i podrže svojim ohrabrenjem.

3. Dobro ponašanje

Dobro ponašanje dece odražava kvalitetno obrazovanje zasnovano na vrednostima poštovanja i empatije. Negujući dobro ponašanje, roditelji obezbeđuju deci čvrst temelj za uspešne međuljudske odnose u budućnosti.

4. Zahvalnost

Dečja zahvalnost za male stvari jača veze i promoviše mentalno zdravlje. Razvijanje zahvalnog stava odražava se na kvalitet života u budućnosti, a roditeljsko srce ništa ne greje više od zahvalnosti dece.

5. Poniznost

Podučavanje poniznosti ključno je za društveni razvoj. Roditelji moraju uravnotežiti podučavanje važnosti poniznosti uz podršku detetovog samopouzdanja, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaosobinevaspitanje
Komentari (0)
Dodaj komentar