Pet rečenica koje svako dete voli i želi da čuje od svojih roditelja

Deca se često osećaju preopterećena školom i dodatnim aktivnostima. Da bi im vratili duh i samopouzdanje, roditelji svakako moraju da im govore stvari poput „ponosan sam na tebe“, „vidim trud koji ulažeš“ i slične pozitivne afirmacije. Ovo im može pomoći da razviju osećaj sopstvene vrednosti.

Ovo su neke od afirmacija koje svako dete želi da čuje.

„Ponosan sam na tebe.“

Škola i dodatne aktivnosti mogu da izvrše pritisak na decu. Roditelji treba s vremena na vreme da im kažu da im ide odlično i da su ponosni na njihova dostignuća i trud.

„Verujem ti.“

Pozitivne afirmacije poput „Verujem ti“ mogu uveliko učiniti da se deca osećaju sigurnije i samopouzdanije. Ovakvi mali gestovi pomažu u poboljšanju samopoštovanja dece. Ovo u velikoj meri doprinosi oblikovanju njihovog pozitivnog stava o sebi.

„Sjajno ti ide.“

Deca se ponekad mogu osećati kao da se ne trude dovoljno. Zbog toga roditelji moraju podizati njihovo samopouzdanje. Važno je da im priznamo trud koji svakodnevno ulažu u različite stvari.

„Verujem u tebe i tvoje sposobnosti.

Sva deca su različita, a istina je i da ne mogu sva da odlikuju učenjem, sportom i vannastavnim aktivnostima. Zbog toga treba da cenimo njihove napore i da ojačamo njihovo poverenje u njihove sposobnosti.

„Izmamio si mi osmeh na lice.

Sva deca zaslužuju da se osećaju posebno, a mi to možemo da im pokažemo govoreći im da su oni razlog našeg osmeha, piše Times Now, a prenosi Index.

Decu treba ohrabriti ovim pozitivnim afirmacijama da izgrade samopouzdanje i osećaj vrednosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decarečeniceroditeljivaspitanje
Komentari (0)
Dodaj komentar