Pet stvari koje će deca najviše pamtiti o roditeljima kada odrastu

Činjenica je da nam u sećanju ostaje veliki deo detinjstva pa roditelji treba da se trude da ono detetu bude ispunjeno i srećno.

Uspomene su veoma važan deo života, a to čak ne moraju da budu ni velike stvari – ponekad je dovoljno samo da budete tu i da pružite toplu reč i ljubav.

Evo koje stvari deca najviše pamte iz detinjstva kad su njihovi roditelji u pitanju, piše Avaz.

Kada ste im bili podrška

Važno je da znaju da ste tu za njih, da im budete vetar u leđa, da ih čujete i usmerite u pravcu koji je u njihovom najboljem interesu. Podržite ih, pohvalite ih, zagrlite ih, ohrabrite ih i tako im pomozite da izgrade samopouzdanje i da poveruju u sebe.

Kada ste im bili rame za plakanje

Prve simpatije, razočaranja, svađe i tome slično, toga će uvek biti, ali budite njihovo rame za plakanje i uteha, budite njihovo „biće sve uredu“, to ne zaboravljaju.

Kada ste ih nasmejali do suza

Koristite svaku priliku da se smejete s decom, lepi trenuci se urezuju u sećanje „kao od šale“, baš kao i oni loši. Hajde onda neka više bude radosti u mislima.

Kako ste se ophodili prema njegovom ocu/majci

Poštovanje je važna lekcija koju treba da savladaju odmalena, a to se najbolje uči kroz primere iz kuće. Poštujte, cenite i volite osobu sa kojom ste zasnovali porodicu. Priređujte iznenađenja, volite, pazite jedne druge jer je to dobar model ponašanja koji bi bilo dobro da vaši mališani usvoje.

Kako se ophodite prema drugima

Ovde se podrazumeva: šira porodica, prijatelji, poznanici, slučajni prolaznici, ali i životinje. Način na koji vi reagujete i na koji se ponašate sa spomenutim grupama vrlo je izvesno da će usvojiti i vaše dete i zapamtiti. Sve je to deo odgoja koji potiče iz kuće, pa se potrudite da deca pokupe ono najbolje od vas.

Uživajte u njihovom vaspitanju i odrastanju, jer neće večno biti mladi, ali će zauvek biti vaši i neka vas pamte po lepom i s osmehom. Biti roditelj je divno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaroditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar