Roditelji dali deci ova imena i gadno zažalili zbog toga

Odabir imena za dete je težak zadatak. Neki roditelji mesecima razmišljaju pre nego što donesu odluku, drugi to učine takoreći preko u trenutku. Postoje i oni koji zbog svog izbora žale, otkriva istraživanje kompanije Gigacalculator.

Čak 73 posto od 5.842 ispitanika kaže da su se setili boljeg imena nakon što su već krstili dete, a 30 posto priznaje da smatraju da nisu dovoljno razmišljali o toj temi.

Najčešće žale zbog svog izbora jer smatraju da ime ne pristaje njihovom detetu. Drugi su promenili mišljenje nakon što su prijatelji ili slavne osobe odabrali isto ime za svoje dete. Trećina ispitanika ističe da su zažalili jer dete zbog imena zadirkuju u školi.

Muško ime zbog kojeg najčešće žale je Hanter (32 posto), a slede Džekson (29 posto) i Karter (28 posto). Tu su i Tobajas, Oliver, Grejson, Feliks, Džasper, Soni i Dekster.

Kad su u pitanju devojčice, 35 posto roditelja koji su detetu dali ime Aurora danas žale zbog toga, kao i 32 posto onih čiji je izbor bio Arabela i 28 posto onih koji su se odlučili za Lajla. Slede Amber, Edit, Marjam, Harijet, Samer, Dilajla i Grejsi.

Roditelji su upitani i koja imena danas nikada ne bi izabirali za dete. Za dečake to su Boris i Donald, a za devojčice Karen, Isis i Megan, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaimena
Komentari (0)
Dodaj komentar