Roditelji koji uspavljuju bebe na grudima prave fatalnu grešku

Roditelji koji zadremaju na kauču ili u fotelji dok drže svoje bebe povećavaju za 50 posto rizik od Sindroma iznenadne smrti dojenčeta (SIDS). SIDS je stanje kada dete mlađe od godinu dana u krevetiću ostane bez života, a ne postoji nijedno objašnjenje zbog čega se to dogodilo.

Istraživanje koje je sprovedeno u Engleskoj pokazalo je da je šestina beba koja je doživela SIDS pronađeno na grudima odrasle osobe.

– Spavanje na kauču ili u fotelji sa bebom je jedna od najrizičnijih situacija. Ne samo da postoji rizik od nesreća ili gušenja, već može povećati rizik od SIDS-a do 50 puta, rekao je portparol udruženja „Lullaby Trust“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebe
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Knez

    Takođe bi mogli da izmislimo Sindrom Iznenadne Smrti Ljubavnika,gde gore navedeni i podojeni ljubavnik,nakon tablete viagre i malo tog mleka, apsolutno „iznenada“ izdahne,a žena najčešće uknjiži na sebe njegovu imovinu i napokon -svrši !!

  • ANDREJ

    Da. To sto se tice beba,tacno da ne treba da beba zaspi na grudima majke,jer moze fatalno da se zavrsi.Ali moram zato reci,da je jako slatko, kada muskarac zadrema posle obavljenog seksa,na bujnim dojkama svoje ljubavnice.Narocito,ako je ljubavnica jos dojllja,pa posto posle dojenja uvek ostane jos dosta mleka,jer beba ne moze sve da posisa.E tada iskusni muskarac,slatko „zavrsi“ dojenje,tj.on preuzme ulogu bebe.Zene to jako vole,to ih posebno uzbudjuje,i najcesce,zena svrsi prilikom „dojenja“ svog ljubavnika.!