U najluksuznijem vrtiću na svetu boravak dnevno košta 15.000 dinara (video)

Većinu vrtića čine jednostavne prostorije, sa kutijama za igračke, dvorištem u kome deca uživaju igrajući se i jednostavnim obrocima.

https://www.youtube.com/watch?v=auAA2hEDAYw

Međutim, kako sve više roditelja zahteva zdravu ishranu i mnogo različitih aktivnosti za svoje mališane, novi vrtići koji se otvaraju sve su moderniji i raznovrsniji.

Takav je i Centar za rano učenje „Paisley Park“, „vrtić budućnosti“, kako ga opisuju, koji se nalazi u Randviku u Novom Južnom Velsu. U njemu se nalaze i stena za penjanje, zatvorena plaža, program ishrane koji je sastavio poznati kuvar. Deci u ovom vrtiću data je mogućnost da od samog početka uživaju u zdravim obrocima, uz gajenje povrća i voća kao i biljaka u bašti iza vrtića, a onda zajedno te namirnice koriste u kuvanju hrane za sebe.

Deca takođe tokom obroka koriste zemljano posuđe i pribor, obroci koje jedu su jela iz različitih zemalja, a za stolom se podstiču razgovori o hranljivosti obroka.

– Deca su neverovatno znatiželjna pa ih u našem vrtiću podstičemo da od najranijeg doba kroz zabavu to i budu – objasnila je jedan od osnivača Centra, Kat Vizorek-Giso.

– Uključujemo decu u ideje o zdravlju i opštem dobru, održivosti, a ona učestvuju u celokupnom kulinarskom iskustvu, od bašte do trpeze. Fizičko angažovanje dece je ključni folus u svim našim centrima, uz verovanje da je zdrava ishrana najvažniji deo toga – dodala je Vizorek-Giso.

Obroci koji se služe deci uključuju testeninu od tikvica sa piletinom, mesom i čeri paradajzom, jabuke i pecivo od heljde sa džemom od čija semenki i rikotu sa nanom, sendviče sa jagnjetinom i kuglice od cvekle.

Još neki od neverovatnih stvari koje se nalaze u ovom vrtiću su bazen sa blatom, ribnjak, odeljak za kućne ljubimce, među kojima su i zečevi, teren za mali fudbal, i prostor za sunčanje sa kuhinjom na otvorenom.

Cena za boravak dece u ovom vrtiću je 165 dolara dnevno, za decu mlađu od tri godine i 150 dolara za stariju decu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečiji vrtićluksuz
Komentari (0)
Dodaj komentar