Večita želja da promene svet: Ko su indigo deca?

Indigo deca se vezuju za pojam velike osetljivosti, izrazito su snažnog karaktera i snažnog osećaja potrebe za promenama u svetu. Vrlo su kreativni i inteligentni, empatični su i mogu lako da detektuju nečije misli. Prirodno ih privlače misterije, spiritualnost, paranormalno i okultno, dok se u isto vreme protive autoritetu.

Većina je rođena sredinom devedesetih godina 20 veka, a svetska javnost saznala je za njih zahvaljujući knjizi „Indigo childs“ Lija Kerola, koji je svoj život posvetio istraživanju i izučavanju ovog fenomena. On ih je tako nazvao zbog aure indigoplave boje.

Po nekim verovanjima se smatra da se „indigo deca“ često pogrešno dijagnostifikuju sa pa čak i autizmom i da postaju asocijalna ukoliko nisu blizu ostale „indigo dece“. Takođe se veruje da su sklona depresijama i poremećajima sna kao što su nesanica ili noćne more.

Produhovljena su kao ponekad odrasli. Puna su samopouzdanja i poseduju visoku osetljivost i neizmernu energiju. Znanja upijaju kao sunđer, ali samo ukoliko im se dopada ono o čemu uče. Sve nametnute aktivnosti brzo im dosade. Veoma su intuitivna. Odaju utisak da su starija jer je način na koji govore i ponašaju se znatno zreliji. Njihova razmišljanja nisu tipična dečja. Ona su zabrinuta nad pitanjima o smislu života, postanku sveta, ekološkim pretnjama. Imaju važne životne ciljeve. Ezoteristi su ubeđeni da će od svih ljudskih bića jedino ta deca preživeti kataklizmu koja će uskoro opustošiti svet. Nazivaju ih još i decom sunca ili decom milenijuma.

Pojedini istraživači ovog fenomena tvrde da indigo dece ima na desetine hiljada širom sveta. Drugi smatraju da ih ima daleko više, između petnaest i dvadeset miliona. Podeljena su u pet generacija, a prva se pojavila već pedesetih godina 20. veka. Vremenom su se i indigo deca menjala, pa njihovu treću generaciju karakteriše slab imunitet, čest hiperaktivni poremećaj i sl. Zaista, broj dece sa poremećajem pažnje i sindromom hiperaktivnosti, opsesivno-kompulzivnim poremećajem i autizmom, već decenijama je u porastu.

Priključite se diskusiji o indigo deci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

indigo deca
Komentari (0)
Dodaj komentar