Viralna objava uči roditelje da umesto „kako je bilo u vrtiću“ ovo pitaju decu

Kada pokupite dete iz vrtića ili škole, skoro refleksno mu postavljate pitanje „Kako si proveo/la dan?“. Naravno, roditelji se žele da se uvere da je sve bilo u redu ili pomoći ako je nešto pošlo po zlu.

@parenting.with.dr.siggie

#parentingtips #positiveparenting #realparentingmoments #parentlife #realparenthood #backtoschool

♬ original sound – Parenting.With.Dr.Siggie

Ipak, stručnjak za roditeljstvo odvraća roditelje od tog pitanja i nudi rešenje pomoću kojeg će graditi bolju komunikaciju s decom.

Doktorka Sigi na TikToku nudi brojne savete za roditeljstvo, a jedan od njenih poslednjih videa postao je viralan.

„Koliko puta su odgovori na pitanje detetu kako je provelo dan ‘ne znam’, ‘ne mogu da se setim’ ili ‘dobro’. Otprilike uvek, zar ne“, pitala je najpre doktorka roditelje.

„Naravno da želite da čujete da je vaše dijete imalo sjajan dan. Ali dan je bio naporan. I vaše pitanje je preteško i previše uopšteno da bi na njega mogli da odgovore“, nastavila je.

Zato predlaže da budete konkretniji.

„S kim si sedeo/la za vreme ručka i da li je tvoja učiteljica rekla danas nešto smešno, odlični su primeri pitanja koje je bolje postaviti detetu po povratku iz škole“, rekla je.

Dr. Sigi kaže kako na ovaj način pomažete detetu da razradi svoje iskustvo na detaljniji i uravnoteženiji način. Istovremeno, roditelji će dobiti odgovore koje traže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decapitanjaroditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar