JDP sa „Ujka Vanjom“ u Slovenskom narodnom gledališču

BEOGRAD – Jugoslovensko dramsko pozorište gostuje danas u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani s predstavom „Ujka Vanja“ Antona Čehova, u adaptaciji i reržiji Egona Savina.
Predstava „Ujka Vanja“ do sada je učestvovala na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu, na BOK festivalu u Bijelovaru i na 34. Festivalu Gavelline večeri u kazalištu Gavella u Zagrebu.
Saradnja između jednog od najznačajnijih slovenačkih teatara, Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, traje već godinama.

Na sceni Drame SNG 1998. godine gostovala je predstava „Bure baruta“.

Usledila su gostovanja s predstavama „Beogradska trilogija“, „Skup“, „Molijer – još jedan život“, „Hadersfild“, „Skakavci“, „Hamlet“, „Elijahova stolica“, „Rođeni u YU“, 2Zmajeubice“ i „Tako je (ako vam se tako čini)“.

Poslednji put, JDP je gostovalo u Ljubljani u junu prošle godine sa predstavom „Kralj Betajnove“ Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića.

U februaru ove godine, Drama Slovenskog narodnog gledališča gostovala je na Sceni „Ljuba Tadić“ s predstavama „Visočka hronika“ i „Prokleti pušači“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar