Renato Balestra: Napravićemo bajku u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Napravićemo bajku koja će se dugo pamtiti u svetu baleta, kazao je Tanjugu slavni italiujanski modni dizajner Renato Balestra koji je gost Narodnog pozorišta gde po njegovim idejama nastaju scenografija i kostimi za premijeru baleta „Labudovo jezero“ čija je premijera zakazana za 2. jun.

Remek-delo Petra Ijliča Čajkovskog u režiji Konstantina Kostjukova dočaraće celokupni ansambl Baleta Narodnog pozorišta za koje je Balestra potpisao skoro 200 kostima i celokupnu scenografiju.

„Moja ideja je bila da ljudima ponudimo spektakl dostojan istorije nacionalnog teatra u Beogradu. Napravićemo bajku koja će se dugo pamtiti u svetu baleta. Uvek je veliko zadovoljstvo raditi za Narodno pozorište u Beogradu posebno u njegovoj jubilarnoj 150. sezoni. Naišao sam na odličnu atmosferu u pozorištu u kojoj vrhunski profesionalci prave vrhunski spektakl. Srećan sam što mogu da da doprinos takvom umetničkom naporu“, kazao je Balestra.

Italijanski mag mode, kako ga naziva svetska štampa, napominje da prvi put u karijeri ima izazov stvaranja scenografije i kostima u balestu „Labudovo jezero“

„U mom kreativnom zamahu u Narodnom pozorištu sledio sam ideju bajke u kojoj postoje princeze, vile, čarobnjaci, dobro – zlo. Balet ‘Labudovo jezero’ biće sjajno vizuelno iskustvo za publiku i tome se mnogo radujem“, kazao je Balestra.

„Ima danas mnogo mladih ljudi koji se sa velikom strašću bave modom i uvek sam tu da ih podržim i dam savet načinima razvoja karijere“ kazao je Balestra.

On je pre 21. godinu već kreirao kostime za predstavu „Pepeljuga“ u režiji Jagoša Markovića u Narodnom pozorištu koja je imala veliku uspeh kod publike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar