6 glavnih razloga zašto u braku nakon nekog vremena nema seksa

Normalno je da se seksualna aktivnost smanjuje tokom veze. Većina parova bi se prepoznala u tom opisu. Možda ne muškarci koji najradije vode ljubav sa suprugom – ali nečijom tuđom, jer i toga ima.

Ali, ako kao par imate problema sa sve slabijim libidom, važno je otkriti razloge i zajedno poraditi na njima. Za nezadovoljstvo bi mogle biti krive sledeće stvari.

1. Promena telesne težine
Kod velikih promena težine brzo se može dogoditi da se jednostavno više ne osećamo ugodno u sopstvenom telu. Naravno, to utiče i na našu seksualnost, jer ako se ne smatramo lepim, time i zračimo. Pokušaj se ponovno osećati lepo i seksi, a  zamoli i partnera za pomoć, piše Miss7. Naime, ako ti opet da više komplimenata, samopouzdanje će ti ojačati. Bolje je priznati da se zbog tela osećaš nesigurno, ne voliš se skinuti pred njim i stidiš se nego da partner sam nagađa u čemu je problem i izvodi pogrešne zaključke.

2. Umor
Naravno, često smo preumorni za seks, ali to ne bi uvek trebao da bude izgovor. Ako imaš jako stresan posao i naveče zaspiš čim dodirneš krevet, pronađi neko drugo vreme za seks s partnerom. Na primer, u subotu ili nedelju ujutro. Koliko god zvučalo neromantično odrediti unapred vrijeme za vođenje ljubavi, može ti pomoći da u kalendaru označiš fiksni datum koji pripada samo tebi i tvom partneru. I onda ga pokušajte zadržati i ubuduće. I određeni lekovi mogu biti odgovorni za stalni umor, ali najbolje je to da razjasnite sa svojim lekarom.

3. Stres

Kako bi uživala u seksu s partnerom, odnosno dopustila da dođe do seksa, važno je biti u stanju isključiti glavu od briga koje te muče. Kada telo otpusti hormone stresa, dokazano je da može umanjiti želju za seksom. Odmor ili zajedničke aktivnosti, daleko od svakodnevice, dobar su način da se ponovno zbližite.

4. Bolovi
Naravno, ako jedan od partnera ima zdravstvenih problema, bilo telesnih ili mentalnih, to može imati snažan uticaj na seksualnost. Lekovi takođe mogu uticati na libido. Dakle, ako si dugo na nekoj terapiji lekovima, razgovaraj sa svojim lekarom o zameni leka.

5. Dosada

Suprotnost stresu je dosada, a uobičajena je nakon deset do petnaest godina braka. U nekom trenutku seksualni resursi su iscrpljeni i supružnici ne iskušavaju nove stvari. Tada se može dogoditi da podražaj nestane i da ti se seks više ne sviđa. Nastavite si postavljati nove ciljeve i isprobavati nove (seksualne) stvari kako biste održali vatru u braku.

6. Ljutnja
Postoje neki nerešeni problemi između tebe i tvog partnera? Razlozi zašto si (nesvesno) ljuta na njega ili obrnuto? Na primer, to bi mogla biti neka svađa iz prošlosti koju nikada (zajedno) niste rešili. Možda je postojalo neko neverstvo koje je bilo verbalno, ali nikada doista psihički oprošteno? Saznaj je li između vas još nešto nerešeno pa se potrudite da rešite problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavseks.
Komentari (0)
Dodaj komentar