Adrenalinski zavisnik – zabavan ili ne?

Postoje ljudi koji su pravi zavisnici od adrenalina – obožavaju ekstremne sportove, jurcanje s kraja na kraj planete, uvek su u pokretu. Oni mogu da budu veoma zabavno društvo, ali ne za svakog, i malo je onih koji bi s njima želeli dugu vezu.
Ukoliko ste bili u vezi s nekim ko nema dovoljno energije ni iz fotelje da ustane, a kamoli da izađe bilo gde, adrenalinski zavisnik može da vam deluje kao pravo osveženje. On neće ni sesti u fotelju, eventualno ako nekad padne u nju od umora – i iskoči iz nje čim malo odspava. Ovakve osobe su stalno u pokretu, stalno u potrazi za novim uzbuđenjima, i utisak sa strane je da vam s njima nikada neće biti dosadno. U stanju su i vas da pokrenu i onda kada verujete da nemate snage – odvešće vas već nekud, zaraziti vas svojom energijom, otkrićete da ste ipak u stanju da jurcate s njima i da uživate u tome.
Šta je tu loše? Ama baš ništa – dokle god vam prija. Međutim, uglavnom nakon nekog vremena otkrijete da ste se uželeli malčice mira, da se negde odmorite, izležavate, ili da odete na neku mirnu sedeljku. Adrenalinski ovisnici to neće trpeti. Njima su takve stvari dosadne, čine ih nervoznim i neraspoloženim. Adrenalin koji im struji telom dok se bave nekim ekstremnim sportom, dok jure na motoru ili kolima, dok osećaju da im je život u opasnosti, dok jurcaju ovamo-onamo, to je ono u čemu uživaju. Periodi mirovanja za kojima vi čeznete njima nikakav mir ne donose, čine da se osećaju nespokojno i neraspoloženo. I, kad se o pravom adrenalinskom zavisniku radi, to nije nešto što prolazi s godinama, oni ostaju vrlo aktivni koliko god godina da imaju, dokle god su u stanju da se kreću. Oduzmite im kretanje i jurcanje, i oduzeli ste im volju za životom.
Da li takvi ikada zasnuju porodice? Neki od njih da, i te porodice često iskreno vole, samo što će ili porodica da jurca zajedno s njima, ili oni neće provoditi baš mnogo vremena s partnerom/partnerkom i decom. Neki od njih budu verni partneru ili partnerki, neki baš i ne budu.
Vredi li biti s takvima? Zavisi. Nakratko može da prija. Na duge staze, može da funkcioniše ako ste i vi adrenalinski zavisnik, ili ako ste u stanju da se pomirite s tim da voljena osoba tokom većeg dela vremena neće biti s vama. Ako niste spremni za to da budete konstantno u nekoj (neretko rizičnoj po život) akciji i tako celog života, niti ste u stanju da najveći deo vremena budete odvojeni od voljene osobe i da se stalno pitate s kakvim će se povredama vratiti ovog puta i da li će se vratiti, ovakve osobe nisu za vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

adrenalinski zavisnikizbortipoviveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jovana Jovanović

    Bila sam u vezi sa jednim adrenalinskim zavisnikom i stvarno je bilo super jedno vreme, međutim pošto ja nisam taj tip, nikako nisam mogla da ispratim njegov tempo i pukli smo 🙁 Još uvek se pitam da li će se taj čovek ikada smiriti? Sviđa mi se tekst, vrlo realno.