Ako je on prekršio zakon

Upoznale ste novog muškarca koji vam se u mnogo čemu dopada, ali onda saznate da je on u nekom trenutku prekršio zakon, možda je bio i u zatvoru. Po zdravoj pameti, trebalo bi da je svakoj ženi jasno da s takvim muškarcem mora biti izuzetno oprezna (barem!), ali nije uvek tako. Zašto nije?

Zato što nemali broj takvih muškaraca ume prilično vešto da se napravi, ako ne baš nevinašcetom, a onda manje krivom stranom, naročito ako se radi o nasilništvu. Kažu nešto kao: „On mi je pretio“, „Prvi me je napao“ (pa je završio u bolnici na tri meseca), „Svi lažu“… A njegova aura opasnog momka i toga što se taj opasni momak interesuje baš za vas imponuju. Onda je žena sklona da mu poveruje da zapravo i nije baš toliko kriv. Ma, on je zapravo pravi anđelak! Nema veze što je nekome polomio nekoliko kostiju.

Naravno, nije svako ko prekrši zakon Čarls Menson. Može se desiti da on slučajno prebrzo vozi; može se desiti i da je sklon tome da povremeno zdipi ponešto iz samoposluge, ili da rado „uzima suvenire“ iz hotela u kojima odsedne. Takvi prekršaji ga ne čine psihopatom koga se obavezno morate kloniti, ali bi ipak trebalo da vam jasno stave jednu stvar do znanja. Koju?

Svakim prekršajem krše se tuđa prava. A ako je on osoba koja je sklona tome da krši prava, ne možete biti u potpunosti sigurne da neće, na ovaj ili onaj način, prekršiti i vaša. Da mu neće njegove sopstvene potrebe i želje biti preče nego vaše. Da vas neće, u nekom trenutku, ostaviti na cedilu, jer se desilo da tada može da bira između pomaganja vama i ispunjavanja neke sopstvene želje – i on je odabrao da zadovolji sebe. Vi ćete se već snaći, valjda.

Ovo ne znači da treba smesta da pobegnete od njega čim vam prizna da je jednom platio kaznu zbog pogrešnog parkiranja. Ipak, ako je njegov prekršaj zakona bio povezan s nasiljem, definitivno bi bilo dobro da ga se klonite – za svaki slučaj. Ukoliko nije nasilan, ali je sklon sitnim kršenjima zakona, budite veoma oprezne – i ne očekujte preveliku podršku od njega. Verovatno ćete o sebi najviše morati da se starate same.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar