Alfa mame

Česta je priča o tome kako je veoma teško biti i majka i imati uspešnu karijeru. Teško svakako jeste – biti uspešan u bilo čemu zahteva dosta napora – ali nije nemoguće. Da je tako svedoče imena kao što su Liv Tajler, Andželina Džoli, Kejt Mos, Gvinet Paltrou, Monika Beluči… Sve one su svetski poznate zvezde – i uz to su i majke. Jake su, bogate, nezavisne, smatraju ih seksi ženama, a izgleda da im sasvim lepo ide uklapanje uloga majke i žene od karijere.

Izraz „alfa mama“ skovala je Izabel Kaliman, 33-godišnja Amerikanka, autor TV emisije „Alpha Mom“. Da budemo precizniji, radi se o kablovskom kanalu Alpha Mom TV, koji se emituje 24 časa dnevno. Kako je došlo do te emisije?

Izabela je bila zamenik predsednika jedne poslovne banke i supruga predsednika jedne diskografske kuće – uspešna poslovna žena. Pre dve godine postala je mama i shvatila da, iako je pravi stručnjak kad se o njenom poslu radi, o materinstvu ne zna baš ništa. Rešila je da „izuči i tu materiju“, i nakon nekoliko meseci postala hodajuća enciklopedija materinstva (naravno, nije neophodno ići toliko daleko da biste bile dobre majke).

Nakon toga, Izabela je rešila da novostečeno znanje i unovči, pa je napravila emisiju koja je ubrzo prerasla u kompletan kablovski kanal. Zbog emisije i zato što je smislila naziv „alfa mama“, smatraju je prvom alfa mamom Amerike – ali svakako ne i jedinom.

Pored toga što uspešno uklapaju materinstvo i karijeru, većina alfa mama, iako su finansijski nezavisne, imaju i sasvim lepe brakove i muževe koji su ponosni na dostignuća svojih supruga. Možda bi neko na to rekao: „Lako je njima kada su bogate“, ali sve one i te kako rade da bi zaradile novac koji imaju. Monika Beluči, recimo, nekad je bila devojčica iz italijanskog seoceta, novac joj svakako nije pao s neba niti je imala od koga da ga nasledi.

Zato, ako ste se nekad pitale da li je moguće biti majka, imati uspešnu karijeru, biti finansijski nezavisna i da vas još i muškarci vole (znate već, sve one priče o tome da se muškarci boje jakih, nezavisnih žena), o da, moguće je. Uz mnogo truda i napora, naravno – ali sigurno već znate da je neophodno potruditi se oko bilo čega u životu što vredi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar