Anđeo s problemima vas je povredio

Nije ništa neobično da vidimo ono što želimo da vidimo, da stvari gledamo kod ružičaste naočare onda kad to želimo, da izmišljamo opravdanja za to što nas je neko povredio. Ukoliko ste i vi skloni tome u toj meri da redovno bivate povređeni, pokušajte da stvari sagledate malo realnije.
Naime, postoje oni koji su skloni tome da svoje bivše koji su ih povredili (žestoko ili nešto manje žestoko) gledaju kroz ružičaste naočari; da ih vide kao prave pravcate anđele koji, eto, imaju nekih problema, pa su ih zato povredili. Na primer, nije on nju tukao zato što je nasilnik, nego, eto, alkohol progovara iz njega (naravno, na pamet mu ne pada da prestane da pije). Ili, eto, tukao ju je; ima, jadničak, problema, ali ipak je dobar čovek, decu nije nijednom udario. Ne radi se uvek o fizičkom nasilju; moguće je da ju je varao, vređao, omalovažavao, ignorisao (ili je ona to radila njemu), ali nije stvarno ta osoba kriva, ta osoba je zapravo anđeo, samo s nekim problemima. Onda se takvoj osobi vratite, ili sanjarite o tome da joj se vratite, i okrećete se novoj osobi koja će se loše ponašati prema vama, ili zato što čeznete za bivšima, niste u stanju da ih prebolite, niste u stanju ni da stupite u novu (i zdraviju) vezu.
Ukoliko ste skloni takvom ponašanju i opravdavanju nečega što ne bi trebalo pravdati, pokušajte da, kad god vas takve misli uhvate, uzmete papir i olovku i da zatim zapišete šta vam je sve ta osoba radila, na koje vas je sve načine povređivala, šta vam je sve kod nje smetalo. Nakon što to zapišete, svaki put kad vam ta osoba ponovo bude nedostajala, uzmite taj papir i podsetite se svega toga – sasvim je moguće da ćete se setiti još nečega i dodati to na listu. Takav spisak mogao bi da vam pomogne da se podsetite da ta osoba nije nikakav izmučeni anđeo, već neko ko vas je žestoko povređivao i ko će vas ponovo povrediti ako mu to dopustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškarcipovređivanjeproblemiraskidrealnovezažene
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    I ne moraju biti to neki drastični primjeri nečijeg uzmicanja od vas, ali razlozi postoje i vi ste još uvijek sami, u braku sami ili novoj staroj vezi koja ponavlja prošla ista rješenja, Samo su se pozicije možda malo izmijenile, inače raskol je isti na djelu i sve je ostalo isto. Sve po starom rezonu udaranja recki, mudrovanja, orijašenja i nagrađivanja sebe iluzijama za tuđa svoja nedjela. Baš ste se fino onako udružili da spriječite sve ono lijepo što vas možda čeka iza svega prošlog što ste svesrdno prihvatili i priznali kao svoj poraz ideala iz mladosti. Čijih i ko još na to računa, i još pa na vas? Roditelji? Pa oni su davno… ostarili od vas.

  • Femina Bianca

    Morate biti čvrsti kada takva osoba umiljavanjem pokuša da vas izmanipuliše, da pređete preko stvari koje ni u kom slučaju ne bi trebalo da tolerišete, a ni da zaboravite.