Baš su šašavi!

Videli ste jedan par – možda su vam i prijatelji – koji se baš luckasto ponaša. Baš su otkačeni. Kao da ih uopšte nije blam da se ludiraju u javnosti i da se smeju tome. Na neki način, to vam je simpatično, liče vam na zaljubljene srednjoškolce. Sa druge strane, čini vam se nekako neozbiljno. Ipak, nisu srednjoškolci, zar ne bi trebalo da se ozbiljnije ponašaju? Ne mislite da treba da budu smrknuti i da izgledaju kao da je neko upravo umro, smejanje je super, ali neozbiljno ponašanje vam se čini neprikladnim za odrasle osobe.

Recimo, daju jedno drugom blesave nadimke – a vi biste „umrli od blama“ da vas neko tako nazove u društvu. Počnu da u duetu pevaju neke sladunjave pesmice (za koje inače znate da ih preziru), ili da se bez ikakvog razloga golicaju, i to pred svima. Iako vam je sa jedne strane i simpatično, sa druge strane takvo ponašanje ume i da nervira.

Deluje iritirajuće, ali da li ste znali da je takvo ponašanje znak čvrste veze? Partneri koji su u stanju da se ponašaju na ovaj način ne plaše se da spuste gard i da pokažu detinjasto bezazlenu stranu svoje ličnosti, stranu koju svi mi imamo. Plus, humor je jedan od načina da se nosimo sa svakodnevnim pritiscima. Pokazalo se da partneri koji su u stanju da se na ovaj način šale jedno s drugim mogu da savladaju sve stresne situacije koje zaprete da im ugroze vezu.

Pre nego što počnete da zapevate neki užasni narodnjak i da nagovarate partnera da učini isto, trebalo bi da znate da se ovakvo ponašanje ne može isforsirati – ili ste se našli sa nekim na istoj „talasnoj dužini“ što se smisla za humor tiče ili niste. Ukoliko jeste, znaćete to istog trenutka – smisao za humor se jako brzo otkriva.

Da li to znači da su parovi koji se ne ponašaju luckasto u javnosti osuđeni na propast? Ne – ovakvo ponašanje je samo jedan od znakova čvrste veze, ali ne i jedini. Svakako da u vezi prilično pomaže kad dvoje imaju isti smisao za humor, ali nije apsolutno neophodno. Važno je da u vezi ima smeha, makar se i smejali različitim stvarima (naravno, ukoliko time ne povređujete jedno drugo).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar