Bez mržnje prema onima u formi

Svakome će neko da smeta. Nekima će, recimo, užasno da smeta vitka koleginica gipkih pokreta, ili kolega dobro izvajanih mišića, a istovremeno će smišljati izgovore zbog kojih ne mogu i sami da smršaju i dovedu se u formu.
Ovde se, da ne bude zabune, ne radi o ljudima koji se osećaju dobro u sopstvenom telu, makar ono bilo i buckasto, ili s pivskim stomačićem, s mišićima koji bi baš i mogli da budu jači. Ovde je reč o ljudima (i muškarcima i ženama) koji bi voleli da su vitki i u formi, ali umesto da promene režim ishrane i počnu s vežbanjem, konstantno smišljaju izgovore zbog kojih je to apsolutno neostvarivo – i mrze sve koji po njihovom mišljenju dobro izgledaju, kao i same sebe jer smatraju da izgledaju loše. Jednom kad sretnu potencijalnog partnera ili partnerku, ovakve osobe će relativno brzo odbiti tog možda-dragog ili možda-dragu time što u suštini ne podnose sopstveni izgled i preziru sebe zbog lenjosti, pa se zato ponašaju zlobno, a onda će o nesuđenim partnerima pričati da su kreteni koji ih nisu hteli jer blenu za namontiranim plavušama (da ne upotrebimo vulgarniji izraz) ili za nabildovanim moronima.
Ako i vas strahovito nervira vitka koleginica ili kolega u teretani izgrađenih bicepsa, prekinite da zverate u njih i pokrenite se. Uz pomoć nutricioniste razradite režim ishrane koji bi najbolje odgovarao potrebama vašeg tela; uz pomoć instruktora razradite program vežbi koji će vaše telo učiniti zdravim i dobro građenim. Oba programa treba da budu prilagođena vremenu kojim raspolažete – onim kojim zaista raspolažete, jednom kada se odreknete praćenja telenovela uz tamanjenje kalorične hrane ili gledanja utakmica uz ispijanje piva.
Opet da ne bude zabune: to nije nešto što treba da učinite zato da biste se dopali drugima. To treba učiniti kako zbog sopstvenog zdravlja, tako i da biste se dopali sebi. A sporedan efekat (istina, bitan) ovakvog postupka biće i to da ćete prestati da mrzite sebe zbog lenjosti, da ćete postati prijatnija osoba koja zrači zadovoljstvom i samopouzdanjem, a onda već i potencijalnom partneru ili partnerki neće pasti na pamet da pobegnu od vas. Ne zato što odlično izgledate (mada će i to, naravno, biti primećeno), već zato što ste vedra osoba u čijem je društvu uživanje biti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranaproblemvežbezavist
Komentari (0)
Dodaj komentar