Bez opterećivanja na početku

Nekad se desi, kad upoznate nekog novog, da ga osetite kao srodnu dušu i kažete mu sve što vam leži na srcu. Ili ste toliko okupirani problemima da samo o tome možete da pričate, i ne možete a da se ne izjadate potencijalnom partneru ili partnerki koje ste tek upoznali. Takav postupak najčešće dovede do toga da pobegnu od vas.
Ne radi se o tome da je ta osoba nužno neosetljiva, da je za vas zainteresovana samo kao za razbibrigu, i da vas, kad biste bili u vezi i imali probleme, ne bi podržala. Možda jeste takva, a možda i nije – samo što to nećete nikad saznati ako joj se previše poveravate i jadate na samom početku poznanstva, jer će pobeći od vas i potražiti nekog ko je u stanju da priča o još nečemu osim o mnogobrojnim problemima koje ima.
Prilikom upoznavanja obično se trudimo da impresioniramo novu osobu, da se prikažemo u najboljem svetlu. Ako u takvom trenutku ne prestajete da pričate o svojim mnogobrojnim problemima, počev od svađe s roditeljima, preko šefa kretena i nesnosnih kolega, pa do toga da vam je najbolja prijateljica zabola nož u leđa, a komšijina pudlica se pokakila na vašem otiraču za cipele, reakcija velike većine će biti: "Ovaj/ova je baš malerozna, bolje da se ja sklanjam!" ili: "Kakav davež, bolje da bežim!".
Ne kažemo, doći će i vreme kada ćete se jadati voljenoj osobi, ali za to prvo treba da budete u vezi, a ne da svi pobegnu od vas kao od nekog ko je malerozan, previše naporan i stalno kuka. Ali, vi jednostavno niste u stanju da se suzdržite i da ne pričate o svemu tome što vas muči! U tom slučaju moglo bi se pokazati korsnim da se suzdržite od pokušavanja da pronađete srodnu dušu do onog vremena kada ćete biti sposobni da mislite o još nečemu osim o moru problema. Ukoliko vas svi ti problemi toliko muče da ni za šta drugo nemate energije ni volje, šta možete da pružite u vezi? I koliko dobro biste se osećali u vezi ako je sve što u njoj radite da se žalite? Bolje je sačekati neko vreme i u potragu se uputiti onda kada ste zaista sposobni i da pružite i da primite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškarciopterećenjepreterivanjeproblemiprošlostupoznavanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar