Bez ovoga nikako ne možete, a uništava vaše ljubavne veze

U današnje vreme niko od nas ne može bez mobilnog telefona. Koliko je to u stvari loše? Da li smo uopšte svesni? Koliko smo se puta naljutili na partnera a da je krivac upravo na neki način bio mobilni telefon? Čekali smo poruku, a ona nije brzo stigla. To nas je baš naljutilo.

Često pogrešno i protumačimo poruke pa se naljutimo bez razloga. Postali smo opsednuti novim velikim rečima u jeziku – seen, delivered, typing, check, itd. Očekujemo da čim neko vidi poruku, odmah i odgovori.

Koliko samo puta proveravamo da li je naš partner online, da li je pročitao poruku, zašto je online a nije nam pisao. Duboko se razočaramo kada shvatimo da nam ipak nije odgovorio. Osećamo da mu nismo bitne. Dolazi do sukoba i svađa.

A ako slučajno lajkuje sliku nekome? Šta se onda dšava? Kakav scenario smišljamo u glavi? On nas sigurno vara! Ništa drugo ne može biti! Zahvaljući društvenim mrežama ljubomorniji smo nego ikada pre!

Nažalost, toliko smo zaluđeni društvenim mrežama da više živimo u virtuelnom nego u realnom svetu. Naše veze postaju virtuelne. Navodno smo u kontaktu sa mnogo ljudi, ali smo usamljeniji, otuđeniji nego ikada. Tužno, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubav
Komentari (0)
Dodaj komentar