Bez pominjanja bivših ljubavnika

Savet da sadašnjem partneru ne bi trebalo pominjati bivše ljubavnike daje se često, i to ne samo preko različitih medija – nemali broj dama ga je čuo i od prijateljica, prijatelja ili od sopstvene majke. I, to je prilično dobar savet.
Naravno, vaš sadašnji partner zna da ste vi bile s nekim muškarcem ili nekim muškarcima i pre njega. I te kako je svestan toga. I, čak i ako vi te bivše partnere ne pominjete, veliki broj muškaraca se bar nekad zapita kakvi su oni bili i, između ostalog, kakvi su bili u krevetu, jesu li bili bolji ljubavnici od njih.
Bio bi kliše reći da su svi muškarci nesigurni, da se svi boje jesu li dovoljno dobri ljubavnici, da li ste vi bile s nekim boljim. Nisu. Ali, ako vi u krevetu pomenete nekog od svojih bivših, vaš partner će najverovatnije zamisliti tog bivšeg s vama u seksualnom odnosu. Neće želeti to da zamisli, ali dobiće takvu sliku – a nje je teško otarasiti se. Baš kao što vi ne želite da zamišljate (ili, još gore, vidite) neku drugu ženu u zagrljaju svog dragog, ni on ne želi da mu pred očima bude slika vas u krevetu s nekim drugim muškarcem, i bio bi vam zahvalan da ga ne navodite da zamišlja takve slike. Jeste, svestan je on da ste vi sada s njim, a ne s tim bivšim, ali i dalje ne želi da zamišlja tog bivšeg s vama.
A šta ako vam je neki od bivših, tokom seksualnih odnosa, radio nešto u čemu ste baš uživale, a vaš novi dragi vam to ne radi? Možete tražiti od svog dragog da vam uradi nešto slično – ali ne morate mu reći da vam je to već radio neko drugi. Ne kažemo da treba lagati, ali ako vas već nije pitao (a najverovatnije nije), taj detalj ne morate da mu kažete. Jednostavno mu recite šta biste volele da vam uradi – muškarci uglavnom jako žele da zadovolje svoje partnerke u seksu, da one uživaju s njima, tako da ćete u najvećem broju slučajeva dobiti to što želite.
Uživajte u onome što imate sada. Ono što je bilo pamtite i, kad se o nekim detaljima radi, zadržite za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivsi ljubavnicitabuveza
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Maja S.

    Ne bi bilo u redu da se pominju bivši, pogotovo u tako intimnom trenutku. To je odmah znak da nešto nije u redu u sadašnjoj vezi ili još niste preboljeli njega/nju.

  • Milomirka Jović

    Teks je odličan, a posebno poslednja rečenica, koja je srž svega.