Bez suviše intimnih razgovora s kolegama

Romanse na poslu nisu nikakva retkost. Zna se da takva veza može da bude problematična, ali to znanje teško da će sprečiti ljude da se zaljube ili da imaju kratku, strastvenu vezu. Mnogo veći problem je preterano zbližavanje s kolegama ako ste već u vezi – a i to se neretko dešava.
S kolegama i koleginicama provodite bar nekoliko sati svakog dana. Nekad čak i više aktivnog vremena (imate zajedničke akcije) nego s voljenom osobom, koju vidite tek uveče, a nakon dva-tri sata oboje zaspite. Ako je to aktivno vreme povezano isključivo s poslom, ako se ne razgovara o privatnom životu, ili se o njemu razgovara vrlo malo, onoliko koliko pristojnost i lepi maniri nalažu (pitate za zdravlje porodice, uspeh dece u školi i slično), problema teško da će biti. Međutim, vrlo je lako skrenuti u intimnije razgovore.
Zajednička akcija zbližava, to je poznato. Zajednički stres može da zbliži još i više – a zajedničkog stresa će uvek biti na poslu. Ako se tome dodaju još i lične priče, priče o voljenoj osobi, o vašoj vezi, o vašim intimnim željama i strahovima, lako se može desiti da u jednom trenutku shvatite da se sve više zbližavate s kolegom ili koleginicom. A s partnerom ili partnerkom će se neminovno dešavati i teški periodi, plus se može desiti da ih viđate manje nego kolegu ili koleginicu – i kad se sve spoji, nije iznenađenje ako u nekom trenutku krize u vezi shvatite da su vam kolega ili koleginica trenutno bliži i da se trenutno bolje slažete s njima nego s voljenom osobom. Zbog krize u vezi tako vam je potreban neki ventil… Pretpostavljate već kuda to može da odvede. A nakon toga ništa ne bude isto.
Zato je mnogo bezbednije izbegavati intimne razgovore s kolegama. Oni pristojni tipa kako-deca-kako-porodica nisu nikakav problem, ali bi glavnina razgovora s kolegama ipak trebalo da bude povezana isključivo s poslom – na kraju krajeva, u firmi ste prvenstveno da biste radili, a intimni razgovori s kolegama skraćuju vreme koje provodite posvećeni poslu, tako da ti razgovori ne samo što vam s vremenom mogu ugroziti vezu već i pokazuju visok stepen neprofesionalnosti.
Intimne razgovore bi trebalo ostaviti za onu osobu s kojom ste intimni – ostalih vaša intima ne bi trebalo da se tiče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kolegeposaopreterano intimnorazgovori
Komentari (0)
Dodaj komentar