Bivši kao prijatelji na Fejsbuku

Ima onih koji i posle raskida veze ostanu prijatelji sa svojim bivšima, i to prijateljstvo ostane i na Fejsbuku. To ne mora nužno da bude loše, sve zavisi od samih ljudi; nekada prođe sasvim u redu, a nekada uništi novu vezu.
Recimo, jedna dama je opsesivno preko Fejsbuka pratila šta njen bivši radi; redovno je posećivala njegovu stranicu, čitala njegov status i slično. Ona je bila u novoj vezi, u braku, zapravo, dobro joj je bilo s mužem, ali je "iz prikrajka" posmatrala šta radi bivši. A njegovi "statusi" su bili puni zabavljanja, izlazaka, provoda… I sve češće je hvatala sebe kako razmišlja o tome da ona i njen suprug ne žive tako, nije im tako zabavno. Stvar je otišla i dalje, ponovo se videla s bivšim, završili su u krevetu, njen suprug je saznao za to – i ona i njen suprug se bore da sačuvaju svoj brak, da to što se desilo ostave iza sebe. Ona je prestala da svoje bivše i dalje drži među prijateljima na Fejsbuku i da prati šta rade.
Priča jedne druge dame je sasvim drugačija. S nekoliko muškaraca se rastala na manje-više prijateljski način i zadržala ih je i među prijateljima na Fejsbuku. Ne vidi ništa loše u tome – ali i pazi šta radi i koliko često prati šta oni rade. S vremena na vreme zastane i upita sebe da li bi se, kada bi taj-i-taj saznao koliko često posećuje njegovu stranicu, osećala postiđeno, i ako je odgovor da bi, neko vreme ne posećuje njegovu stranu. Ukoliko primeti da prečesto posmatra nečiji "status", sebi taj status učini "nevidljivim" dok je to ne prođe. I tako, uz samokontrolu i nedopuštanje sebi da se opsesivno ponaša, stvari joj sasvim lepo funkcionišu.
Slična priča mogla bi se odnositi i na muškarce – i među njima ima onih koji bi opsesivno preko Fejsbuka pratili bivše devojke, a ima i onih koji bi umeli da se kontrolišu. Zato nije moguće reći "da" ili "ne" na pitanje da li da preko Fejsbuka zadržite kontakt s bivšima s kojima je raskid bio koliko-toliko prijateljski – ukoliko ste u stanju da takav kontakt zadržite a da vam to ne remeti normalan život, samo napred; ukoliko ne možete, bolje je suzdržati se od toga, jer su bivši ipak bivši, a život u prošlosti baš i nije dobra ideja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšifejsbukprijateljstvoveza
Komentari (0)
Dodaj komentar