Bivši vam sabotira seks?

Vaši bivši momci ili devojke mogu imati – uglavnom i imaju – veoma velik uticaj i na vaš budući ljubavni i seksualni život. Ovom prilikom razmatramo njihov mogući uticaj na vaš seksualni život, odnosno, uglavnom to kako vam i nakon veze mogu sabotirati uživanje u vođenju ljubavi.

Svako od nas se seksualno u dobroj meri formira zavisno od uticaja naših prvih seksualnih partnera. Ukoliko ste bili s nekim grubim, ko vas je omalovažavao, kasnije ćete se osećati nesigurno i uplašeno, i čak i uz pažljivog partnera biće vam teško da prevaziđete strahove i ubeđenje da ste loši u krevetu. Vaši bivši su obožavali žestok seks? Vi ste se tome prilagodili – a onda se može desiti da budete s nekim ko više voli nežno vođenje ljubavi i smatra vas grubijanom ili divljakušom iako vi ni najmanju nameru nemate da ih povredite, samo ste naučili da je to ono što ljude uzbuđuje.

Bili ste s nekim ko vas je tretirao s uvažavanjem, ko se potrudio da nauči šta vam prija, kao i da vam pokaže šta njemu ili njoj prija, i uz tu osobu ste se osećali sigurno u svoje sposobnosti i lepo u sopstvenoj koži? Osećaj da vredite i osećaj sigurnosti u sebe zadržaćete i u sledećoj vezi.

Nekada, seks s bivšim ili bivšom je bio jednostavno fenomenalan. Niste ni znali da postoji nešto u toj meri dobro dok njih niste upoznali. Čak i kad se veza završila, često fantazirate o seksu s tom osobom, nekada mesecima, nekada čak i godinama – i u svakoj novoj vezi partnere poredite s tim savršenstvom (koje, verovatno, nije bilo baš toliko savršeno, nego ste ga tokom vremena preuveličali), i zbog toga ste seksom koji imate sada nezadovoljni ili poluzadovoljni.

Još jedna moguća nevolja s bivšima: povremeno se s njima viđate radi seksa. Znate da veza ne bi uspela, ali, eto, desi se da se sretnete, oboje ste singl, oboje ste raspoloženi za seks, a znate da vam je taj deo veze lepo išao. Malo dodatnog zadovoljstva svakako vam neće škoditi, ali je problem s ovakvim ponašanjem što vas može sprečiti da nastavite sa svojim životom i da stupite u novu vezu – pretrpani ste obavezama, jurite na sve strane, vremena za traženje novih je ionako malo, a kada ste raspoloženi za seks, znate kome da se obratite, pa se i ne trudite posebno da potražite nekog novog, a vreme prolazi.

I, kako da vam bivši ne sabotiraju seksualni život? Uopšteno govoreći, tako što ćete o problemima te vrste koje imate pažljivo razmisliti i pokušati da se setite možete li ih povezati s nekim od bivših – jednom kad ste svesni da ste, recimo, nesigurni u svoj izgled i svoju seksualnost (pa zato niste u stanju da se opustite i prepustite uživanju) jer ste bili s budalom koja je insistirala da ugradite silikone i imate grudi kao pokojna Lolo, biće vam lakše da tu nesigurnost prevaziđete. Naravno, to prevazilaženje problema neće biti lako niti će se desiti preko noći, ali je bitan prvi korak da ustanovite uzrok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšiseksuporedjivanjeuticaj
Komentari (0)
Dodaj komentar