Čestitati im – detaljno

Kada neko postigne neki uspeh, još i više uživa u njemu ako to može da podeli s nekim – najlepše je ako je to voljena osoba. I, još je i lepše ako se voljena osoba zaista interesuje za to, postavlja i neka pitanja, želi da sluša o tome.
Podrazumeva se da ćete čestitati voljenoj osobi na uspehu (mada, nažalost, ima i onih koji gunđaju na uspeh voljene osobe, osećaju se ugroženo ako je ona uspešnija od njih). Ipak, velika je razlika hoćete li joj reći samo: "Čestitam!", "Super!", "Bravo!", i slično, ili ćete i razgovarati s njom o tome.
Kako razgovarati? Pitati je kako je došla do tog uspeha. Kako je sve to teklo, šta je sve radila, koje su bile faze. Pitati je kako se osećala dok je radila na tome, kako se oseća sada. Kome je prvom rekla. Ako se o poslovnom uspehu radi, kako su reagovale kolege i šefovi, šta joj je ko rekao. Neko će više želeti da priča o onome što je uradio, neko o tome kako se oseća, neko o tome kako su drugi reagovali na taj uspeh (bilo da se reakcija sastoji od čestitki ili od zavisti i zlobnika koji kiselo komentarišu tuđ uspeh), na vama je da, poznajući voljenu osobu, procenite o čemu bi najviše volela da priča i o tome je pitate.
Voljena osoba će uživati u ovakvim pitanjima i biće srećna što može svoj uspeh da podeli s vama, kao i zbog toga što cenite to što je postigla, što i vi to smatrate važnim. Zato, kad god je moguće, ne zaboravite da se detaljno raspitate o uspehu voljene osobe – to je jedan od najlepših načina građenja međusobne bliskosti i nešto u čemu ćete uživati i vi i vaš partner ili partnerka. Ne razumete se baš mnogo u to u čemu je ona uspela? Nema veze – pitajte, pitajte i za objašnjenja svega što vam nije jasno, jer zaista mnogo znači kad se osoba koja vam je najbliža interesuje za ono što radite, dok nedostatak tog interesovanja ume prilično da zaboli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cestitkeproslaveveza
Komentari (0)
Dodaj komentar