Čišćenje zuba na prvom sastanku

Neko bi se na naslov teme mogao upitati – a ko još razmišlja o zubima na prvom sastanku? Valjda ste pre sastanka oprali zube, a ako na sastanku nešto jedete jer ste izašli na takvo mesto, šta sad, jede i osoba s kojom ste izašli. Međutim, nešto zaglavljeno među zubima ili neprijatan dah mogu vas i te kako unervoziti onda kada ste već nervozni.
Lep i blistav osmeh je jedan od najefikasnijih načina da privučete osobu s kojom ste izašli. A ni prijatan dah nije za zanemarivanje, ako vam je ta osoba dovoljno blizu da može da ga oseti – a kad idete na prvi sastanak, ne znate unapred koliko ćete se približiti jedno drugom, hoćete li poželeti da se poljubite i slično. Bolje je biti siguran.
Čini vam se da pričamo o sitnicama? U pravu ste, samo što su to sitnice koje nekada mogu da izlude. Recimo, izašli ste na večeru i u jednom trenutku vam se komadić hrane zaglavio između zuba. Neprijatan osećaj, plus ne želite da vas osoba s kojom ste izašli vidi s tim komadićem hrane između zuba – i nije baš neki prizor. Ne možete se uvek pouzdati u to da će biti čačkalica tamo gde ste izašli, plus i čačkanje zuba pred osobom s kojom prvi put izlazite nije najprijatniji prizor – a ako jezikom pokušavate da iščačkate ono što vam smeta, to bi moglo da deluje još odbojnije. Da i ne spominjemo da se u takvoj situaciji, zbog tog detalja koji vas iritira, osećate nervozno, što vam na prvom sastanku nimalo ne pomaže. Ili, ništa vam nije zaglavljeno između zuba, ali se bojite da vam je posle jela ili pića dah postao neprijatan; razmišljanje o tome takođe može da unervozi, plus bi i neprijatan dah mogao zaista da bude odbojan.
Srećom, ovaj problem ima jednostavno rešenje, koje možete da nosite sa sobom u torbici ili čak džepu (ako je dovoljno veliki). A to rešenje je da na prvi sastanak obavezno ponesete kako dobru vodicu za osveženje daha (žvakaća guma na prvom sastanku mogla bi da deluje malo klinački), tako i sopstvene čačkalice ili konac za čišćenje zuba. I, ako vam se situacija učini potencijalno problematičnom (nešto zaglavljeno u zubima, neprijatan zadah), izvinite se i u toaletu rešite problem.
A onda se vratite, puni samopouzdanja zbog blistavog osmeha i prijatnog daha, sitnica koje doprinose tome da budete prijatno i privlačno društvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ciscenje zubaprvi sastanakvaspitanjeveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gordana Simić

    Vaš tekst je predivan i veoma poučan za mlade dame. Hvala.