Crno je dozvoljeno na venčanju

Za svaki običaj postoje i neka pravila prikladnog ponašanja, samo što nekad ta pravila uopšte nisu striktna. Recimo, ima onih koji smatraju da je na venčanju neprikladno nositi crno (izuzev što mladoženja može da bude u crnom odelu), jer crno asocira više na sahranu nego na lepa događanja. To nije pravilo kojeg se morate pridržavati.
Kad kažemo da se toga ne morate pridržavati, ne mislimo samo na ona venčanja na kojima mladenci žele da stvari budu drugačije od uobičajenih, pa, recimo, mlada nosi crnu venčanicu. I na sasvim "običnim" venčanjima dozvoljeno je nositi crno, i nije verovatno da će zbog boje vaše garderobe neke zvanice postati deprimirane.
Mala crna haljina: to je klasika za sve svečanosti, kao i ono što će mnoge dame odabrati kao sigurnu varijantu koja im lepo stoji i prikladna je za najrazličitija događanja. Sasvim je prikladna i za nečije venčanje – možda neće baš najbolje izgledati ako je venčanje u toku sunčanog letnjeg dana, ali za sve večernje varijante je sasvim u redu. Slično je i sa drugim crnim komadima garderobe – možete i "od glave do pete" da budete obučeni u neku lepu, elegantnu ili lepršavu crnu garderobu, i izgledaćete dobro.
A hoće li nekoga deprimirati kad vas vidi u crnom? Neće, osim ako se radi o onoj vrsti osoba kojima sve smeta i sve ih deprimira – ali takvim osobama bi smetalo i da nosite nešto veselo i šareno, bilo bi im suviše drečavo. Ono što može da dovede do lošeg raspoloženja ljudi oko vas jeste ako ste vi neraspoloženi, gunđavi, imate primedbe na sve i svašta, samo se žalite na nešto… Ne kažemo da morate biti lažno veseli niti "izigravati klovna", ali je ljudima prijatnije u društvu osoba koje su bar u nekoj meri vedre.
Ukoliko ste vi na venčanju vedri, prijatni prema sagovornicima, ljubazni, možete slobodno da budete obučeni u crno "od glave do pete" – to nikoga neće deprimirati, neće to nešto posebno ni primetiti, biće suviše zauzeti uživanjem u društvu vedre i prijatne osobe kakva ste vi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crninaoblačenjevenčanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar