Čuvate „golišave“ snimke?

Ima onih koje uzbuđuje da ih voljena osoba fotografiše dok su nagi ili da se snimaju dok rade „ono“. Neki to smatraju perverzijom, ali to je postupak koji ne povređuje nikog, a nekima donosi uživanje – samo je neophodno biti oprezan.

U čemu se sastoji taj oprez? U tome da se takvi snimci ne čuvaju. Nema ničeg ružnog u tome što je neko nag – nagi se rađamo – a ni vođenje ljubavi nije nešto čega bi se trebalo stideti, ali se ne smatra društveno prihvatljivim, bar ne u našem društvu, biti nag ili imati seks u javnosti. A ako snimke ne obrišete, bilo da se radi o fotografijama ili o filmovima, oni mogu dospeti u javnost.

Ta javnost najčešće bude internet, ali može se raditi i o časopisima s vašim slikama u „Evinom kostimu“. Onda te snimke može videti bilo ko, a sigurno ne želite da vas u tom izdanju vide kolege, prijatelji, roditelji, rodbina, deca… I da i vama drage osobe imaju problema jer ih okolina zavitlava zbog vaših snimaka.

Naravno, u principu niko ne planira da takvi snimci ikada dospeju u javnost – to se pravi za ličnu upotrebu, ali jednom kad snimci postoje, više nisu u potpunosti pod vašom kontrolom. Osoba koja je snimke napravila ili u njima i učestvovala može vas voleti i biti „zagrejana“ za vas u trenutku nastajanja tih „bezobraznih dela“, ali možete li se zakleti da će tako ostati zauvek?

Da nema ni teoretske šanse, ikada, da ta osoba u trenutku besa, obesti, osvete, čega god, učini javnim nešto što bi trebalo da je privatno i intimno? Ili da ne postoji šansa da snimke neko ukrade i smatra baš zabavnim da ih pusti u javnost, ili da vam traži novac za njih (i da ne možete znati da nije načinjeno još kopija)? Teško da možete biti baš sto posto sigurni – a ako do toga dođe, patićete i vi i vama drage osobe. Da li je ta mogućnost vredna rizika?

Konačna odluka je, naravno, na vama, jer se o vašem životu radi. Ipak, dobro bi bilo razmisliti o mogućim rizicima, ne otpisivati ih olako po principu „ma neće valjda“ – takve stvari se dešavaju, kako poznatima, tako i onima manje poznatim, i mogu se desiti i vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

diskrecijagolisave slikeprošlost
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anđelka Ćirić

    Poučno. Mislim da je danas, u preteranoj ekspanziji popularizacije pogrešnih modela ponašanja, tradicionalni moral uzmakao pa je odlično podsetiti mlade, i ne samo mlade, na posledice koje mogu nastati popuštanjem trenutnoj nemarnosti. Hvala, emotivno me je dotakao članak. Imala sam prilike da se susretnem i sa srećnim i sa nesrećnim završetkom intimnih eksperimenata. Potpuno se slažem sa autorom.