Da li je previše 11 puta dnevno imati seks – stručnjaci imaju odgovor

Može li previše seksa biti opasno za žensko zdravlje? Ovo je pitanje koje se neretko postavlja među parovima.
Odgovor su dali stručnjaci, na osnovu konkretnog primera i „problema“ s kojim se suočila jedna čitateljka britanskog The Guardiana.

Ona je ispričala da ona i njen dečko uživaju u seksualnim maratonima te da imaju odnose i do 11 puta dnevno.

„Oboje imamo izuzetno visoke seksualne nagone i dobro se slažemo. Ali brinem da možda možemo oštetiti svoje telo. Nedavno smo imali odnos deset puta dnevno. Za vreme našeg 11. pokušaja bilo je previše bolno nastaviti. Potražila sam savet kako da ga manje povredim ili koliko je vremena potrebno da se oporavim“, pitala se čitateljka.

Američka psihoterapeutkinja Pamela Stivenson Konoli, specijalizovana za lečenje seksualnih poremećaja, dala je odgovor na njeno pitanje da li je to previše.

Mišljenje stručnjaka je da bi seks trebalo da bude prijatan i da bi obavezno trebali da prestanete ukoliko vas boli.

„Ako boli, prestanite, osim ako vam se naravno to ne sviđa, moj savet ovde nije za one koji erotizuju bol. Ni seks nije takmičenje, niti igra hrabrosti. Pazite na svoje telo i razmislite o tome da li težite kvalitetu seksa, a ne kvantitetu. Imaćete daleko zadovoljniji seks ako se fokusirate na pružanje i primanje zadovoljstva“, tvrdi doktorka.

Usmerenost na ciljeve, dodaje, uvek smanjuje uživanje.

„Kakva je svrha da se hvalite poduhvatima ako su vam genitalije crvene? Pokušajte samo jednu neverovatnu sesiju vođenja ljubavi koja se širi tokom 24 sata, a to je da se uvek zaustavite ako vas nešto zaboli i videćete zašto je trenutno zadovoljavanje potpuno precenjeno“, ističe psihoterapeutkinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seks
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Udri bato fok ne crknes…

  • Anonimni

    Previše seksa, kao i odsustvo želje za seksom, ukazuju na poremećaj MOZGA.

  • bambi

    Posle kazete covek nije zivotinja.