Da li i kako otvoriti oči prevarenom prijatelju?

Vidiš prijateljicu muž vara, šta preduzeti?

Vidiš prijatelja žena vara, šta preduzeti? (Pače ružno)

  • Prijatelja ili otkaciti ili spasiti, zavisi kako reaguje, a prijateljicu utešiti… (cave man)
  • Ne uvek! Sve zavisi od toga kakav je karakter. Jer, ti mu kažeš, a oni se pomire. Postaneš babaroga i persona non grata.
    Oni zabrljali, a ti kriv… Nezahvalno je mešati se u ta pitanja! (Grof Vronski)
  • Veoma komplikovana situacija. Mislim da bih rekao da se radi o običnoj vezi. Brak, to je već komplikovano. Još ako imaju dete. Ne valja se u to uplitati. Najbolje je poslati anonimno pismo ili tako nešto, u potpisu “prijatelj“. Pa neka sami odluče da odu na mesto gde treba da vide kako i šta, odnosno šta će odlučiti povodom tog pitanja. Ako su sami, jedinci na svetu, onda bih direktno rekao i pružio pomoć, ali u svakom slučaju moraju da imaju neku pomoć porodice ili slično. Najbolje, ako imamo zajedničke prijatelje, pa se onda zajedno uputimo u to, skupa. Tada je lakša atmosfera i situacija. (N3W)

Napišite i Vi šta mislite o ovome na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prevara
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Kas18

    Uvijek i uvijek treba reci ako tako savjest nalaze. Tvoja je duznost da kazes. Svi postupci ostalih prema tvom razotkrivanju je njihova licna stvar i njihov izbor. Onaj ko zna da vrijednuje sebe ce ti biti zahvalan do kraja zivota onaj ko ne, taj ce te odbaciti. Sto je na kraju posteno prema tebi jer takav covjek tebi ni ne treba ako si vec u stanju da nekome otvoris oci a radis po svojoj savjesti i moralu. Na taj nacin mozda nekoga spasis od godina pakla koje su pred njim. P.S. Prosao sam sve. Uvijek cu mu biti zahvalan za to sto mi je rekao.

  • esma

    Ne verujem da iko moze doci u situaciju da vidi prevaru na licu mesta ,jer svako drugo licno ubedjenje moze biti insinuacija tako da nikada ne bih komentarisala takve stvari kao stvar odanosti prijatelju,prijateljici.Cak i da sam sigurna da je to varanje suzdrzala bih se ,ne zbog svog mira vec zbog unosenja pometnje medju par.Ako je prevara odraz loseg uzajamnog odnosa uticace na kraj,ako je nesmotreno flerovanje nece poremetiti odnos.tako da moj „prijateljski savet“nista ne i znacio.