Da li seksi fotografije zaista prodaju vest?

Pojavom društvenih mreža, i većoj dostupnosti fotografija putem interneta, maltene svuda možemo naići na golišave slike što poznatih ličnosti, što onih koji ovim putem žele da izađu iz anonimnosti. Slažemo se da se golotinja i nekada prikazivala, ali sve je to bilo nekako umereno. Danas, skoro da ne možemo da otvorimo neki portal a da se ne nagledamo nečijih grudi i zadnjica.

Pitamo se, da li je zaista tačno da seks i eksplicitne slike prodaju vest? U današnje vreme se u medijima sve više tekstova svodi na to da, proučavajući nečije telo do tačnina, postajemo i sami znalci da li su neke grudi prave ili lažne,  divimo se skladnošću telima, zamišljamo da su naše…Ali verujte, sudeći po komentarima, većina muškaraca baš i ne odobrava često skidanje, ma koliko god da se misli drugačije. Već takvu osobu možemo da okarakterišemo na osnovu njenog izgleda i ponašanja, a posle se dotične žale kako ih pogrešno tumačimo i kako uopšte ne poznajemo njihov karakter. Pa na osnovu čega, sestro?

Ima onih koji svoju golotinju unovčavaju, i to postaje biznis. Mediji u svemu tome imaju veliku ulogu. Njima to dobro dođe zarad klikova i lajkova. Mada, ni to nije lako. Treba umeti i u ovom poslu, pratiti konkurenciju, biti bolji, brži, domišljatiji…Ako je sledeći korak skidanje skroz, šta ostaje posle toga? Dokle su ljudi spremni da idu zarad lažnih tapšanja po ramenu? Da li se sve svodi na novac, prestiž i popularnost?

Te devojke očigledno nisu svesne da je stanje kakvo nam one nameće trenutno. Da su samo jedne u moru istih, da se ni po čemu ne razlikuju od drugih. Da se razumemo, nismo ni mi puritanci, ali zar nije bolje da se za njih pročuje po nečemu edukativnom, kvalitetnom, kreativnom? I da u tome istraju. Ovako, budu upamćene po nečemu površnom, i svakako prolaznom, a ne ostavljaju trag.

Što bi rekla pokojna Rahela Ferari u filmu „Tesna koža“, sve same noge i gola dupeta. A šta je sa glavom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

medijiseks
Komentari (0)
Dodaj komentar