Da li ste romantični

Jedan od učestalih problema u vezama je priča o romantici, preciznije, gde je ona nestala. Zamerate svom partneru što nije više romantičan i što je koristio romantiku samo dok vas nije osvojio.

Šta je romantika? Da li ste vi romantični i šta podrazumevate pod romantičnim gestovima, a šta vam uopšte ne stiže do srca? Da li vas je teško osvojiti samo vama posvećenim romantičnim trenucima ili smatrate da je romantika isto što i patetika.

Odbacite svako ekstremno ponašanje. Žene često odbacuju muškarce koji su previše romantični jer im to pokazuje njihovu nežnu, žensku stranu, koja se kosi sa uvreženim mišljenjem o muškarcima sa Balkana.

Isto tako im smeta ako muškarac uopšte nije romantičan i ne pridaje tome veliku važnost. Ne shvataju da je njima teže izraziti romantične misli. Nešto više od buketa cveća i intimne večere za dvoje teško da mogu smisliti.

Zato na tom polju žene vladaju. Haljina koju nose može biti romantična, šnala u kosi, nežna šminka na licu, i to sve na prvi pogled osvaja muškarca. Na muškarcu je samo da ponese piće na večeru, a sveće na stolu će ona upaliti.

Romantika je nažalost, usko povezana samo sa početkom veze i eventualno Danom zaljubljenih, koji je u poslednjih nekoliko godina počeo i kod nas da se obeležava. Ostalim danima muškarci se trude da ne budu romantični, kao da je to sramota i poniženje.

Neki pak vole da romantika bude „javna“, tj. da se ispolji na javnom mestu, gde će biti što više očevidaca koji će im se diviti za takav poduhvat. Sve zavisi od osobe kojoj romantične reči ili poruke upućujete. Možda vaša draga, odnosno dragi, više voli da se ti romatični momenti dese kada ste sami, jer joj tako više znače i ne mora da ih deli sa publikom.

Možda je vama zanimljivo napisati ispod njenog ili njegovog prozora crnim sprejom ljubavne poruke, ali šta ako vam ta ljubav nije uzvraćena? Nikada se ne zna, ali u tome je i sva ta magija. Magija koja traje i ne zavisi od toga da li je ta osoba već osvojena.

Pored kupovine cveća, romantičnih izlazaka, gledanja zalaska sunca zajedno, postoje i neki drugi načini iskazivanja vaših osećanja. Ljubavna pisma su nekako zanemarena, kao i slanje romantičnih fotografija u crno-beloj boji, jer većina pogrešno misli da se to nekada radilo i da to više nije popularno.

Ali, da li može neko da kaže da se ne obraduje kada vidi pismo u svome sandučetu? (Misli se na klasično, realno sanduče i pismo koje poštar donosi.) Zar morate da čekate da neko vama važan otputuje da biste se setili da mu/joj kažete koliko vam nedostaje? Naravno da je tu i-mejl i elektronske karte u svim kombinacijama i na svim jezicima, ali nema marke, nema vašeg rukopisa i potpisa, mirisa i cepanja koverte.

Ako baš ne shvatate tu ideju pisanja i nemate lep rukopis, možete iskoristiti i Internet. Napravite vaš zajednički sajt, postavite vašu ljubavnu priču, bilo da je tužna ili srećna, „okačite“ slike, ubacite audio delove njegovih/njenih omiljenih pesama na sajt, i posvetite sve to vašoj posebnoj osobi. Niko vam posle toga ne može reći da ne znate šta je romantika.

Trudite se oko vašeg partnera da vas sutra ne bi ostavio zbog jedne ruže koja joj je poklonjena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar