Dame, evo zbog čega stalno privlačite “loše” muškarce

Narcisi su jedna od najgorih vrsta ljudi za vezu, ljubav i uopšteno za druženje. Oni najčešće uništavaju samopouzdanje osobama koje su im bliske, čine da se osećaju loše, nesigurno i da štagod da urade nije dovoljno dobro. Kako biti u vezi sa nekim ko neprestano u vama izaziva osećaj da niste dovoljno dobri? Psiholozi kažu – nikako, ne treba ni da se trudite! Ali, ako ste primetili da se baš ova sorta loših tipova neprestano “lepi” za vas, nije to slučajno. Sami ih prizivate, a evo i kako…

1. Brižna priroda

Naravno, nema ničeg lošeg u tome da ponudite pomoć onome kome je potrebna. Međutim, ako se u svakoj svojoj vezi postavite kao spasitelj, to je nešto sasvim drugo. Ukoliko ste ovu osobinu primetili kod sebe, budite uvereni da je to razlog što privlačite narcise. Ovakvi muškarci traže žene koje su spremne da budu po strani i puste njega da dominira, istovremeno mu pomažući da se u svim sferama istakne i zadobije poštovanje drugih. Imajte na umu da narcisi ne znaju šta je ravnopravnost. Za njih je vaša uloga da budete “ispod”, u njegovoj službi.

2. Privlači vas “glamurozan” način života

Ne dešava se tako retko da ženu zavede način života narcisa. U većini slučajeva, on će se izdvojiti iz gomile, ima interesantno društvo, naizgled vodi zanimljiv, ispunjen život o kakvom mnogi mogu samo da sanjaju. Nije iznenađenje što druge privlače harizmatične ličnosti, a za koje se ispostavi da su narcisi. Razmislite malo, većina poznatih – glumaca i pevača, okarakterisani su kao veliki narcisi. Međutim, problem je ako žena postane zavisna od ovog načina života, zbog čega ne može da prekine vezu sa ovim toksičnim muškarcem.

3. Preterano ste empatični

Osobe koje imaju jak osećaj empatije su omiljene žrtve narcisa. Dok će naivni partner sam sebe da ubeđuje da narcisu samo treba dati još jednu šansu da se popravi, ovaj će nastaviti da se ponaša u svom stilu, “cedeći” svoju drugu polovinu do iznemoglosti. Što je najgore, narcisi su odlično svesni sa kim imaju posla i vešto kriju lice sve dok ovakvu, saosećajnu osobu, ne uhvate u svoju mrežu. Pošto je takvoj ženi teško da raskine, partner će joj “isisavati” energiju dok je potpuno ne uništi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brižnostempatijaveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sofronije

    Prosto tim „damama“ urezuju u ionako plitke i nerazvijene mozgove da im treba neko jak i moćan da ih „zaštiti“, ne znam samo od čega i koga, od konkurentnih mužjaka možda?I naravno, pare su neizostavna stavka u svakoj priči.Muškarac mora da ih finansira, a one će za uzvrat da „spavaju“ sa njima, i „ono ostalo“ što ide pre spavanja, naravno.E sad, dok im dođe iz pozadine u glavu, obično je već prekasno.Već su dostigle do neke neprimerene reputacije pa posle više nikom ne trebaju.Mogu dobiti tek možda nekog nesrećnika i pijanduru koji ne bira, a „rupu“ verovatno još nije video u životu.I tu se priča nastavlja po starom, ali bez prethodnih benefita koje su imale sa ovim bivšim krimosima.Ko je kriv za loš izbor?Pa komšija sigurno nije.Neki krive „sistem“ koji je definitivno kvaran, ali najviše su krive upravo te „dame“ jer bez grama mozga uleću u veze sa krimosima i raznim propalitetima misleći da su oni pravi izbor.A to što one misle da im je dobro, upravo je potpuno pogrešno mišljenje.Koja ume da razmišlja pametno i razumno, ta neće da pravi ovakve greške koje će je obeležiti za ceo život.Nije tu kriv ni zapad sa svojim razvratnim propagandama i pogrešnim vrednostima, niti ovi naši što sa istim ciljem prihvataju i prpagiraju sve to, nego je kriv slab intelekt svih koji to sve prihvataju i gutaju, i ponašaju se u skladu sa tim, a nemaju dovoljno pameti da se odupru i uvek im je neko drugi kriv za sopstvene greške.