Deset odlika savršene veze (1)

Toliko puta smo pisali o tome šta ne valja u vezama, pristupu itd. Možda je vreme da pogledamo šta jednu vezu čini pravom, to jest, kako se možete uveriti da će vaša veza opstati. Top deset su:

10. Dobro se osećate u svojoj koži i u svetu koji vas okružuje

Kada ste u kvalitetnoj vezi, osećate se sjajno. Crpite emotivnu snagu i sve je jednostavno – baš kako treba. Tako će i ostati. Drugi dobar znak: lakše se suočavate s katastrofama na poslu, u porodici i na drugim mestima; ne zbog toga što znate da će vam neko pomoći da prevaziđete probleme, već zbog toga što znate da vi lično imate snage da ih prevaziđete.

9. Jedva čekate zajedničke trenutke

Mnogi parovi ostaju zajedno iz navike. Oni se ne raduju iskreno vremenu koje će provesti zajedno (pokušavaju da ga izbegnu, zapravo), na primer: stalno se trude da uključe prijatelje, odu na događaje gde će se dešavati konkretne stvari i slično. Drugi upozoravajući znak je strah od toga da neće imati šta da kažu jedno drugom. Ako je vaša veza prava, uživate u zajedničkom vremenu – čak i kada ćutite.

8. Poštujete svog partnera i cenite ono što govori

Postoji li iko ko se slaže sa svakim vašim stavom? Znate da ne postoji niko ko će se složiti sa svime što budete izgovorili. Isto tako, nemoguće je da se u svemu složite s partnerom. Ipak, poštujete njegove stavove – bili oni ispravni ili ne. Kad zaista nekog cenite, to ne skrivate od drugih ljudi. Kažete prijateljima: „Znaš, moja devojka je rekla nešto s čime se uopšte ne slažem, ali me je to navelo na razmišljanje“, ili: „Moj suprug je vešt u stolarskim radovima – pitaj ga šta bi trebalo uraditi.“

7. Zanima vas njeno/njegovo viđenje stvari

Uz poštovanje prirodno sledi i zanimanje za partnerovo mišljenje. Čuli ste da je vaš šef rekao nešto, pa pitate svoju devojku šta misli o tome. Dobijete sjajnu ideju o kojoj bi i vaš dečko trebalo da razmisli – i ne plašite se da će vas njegovo mišljenje razočarati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar