Deset razloga za neverstvo (1)

Mada neverstva postoje od kada je sveta i veka, još smo daleko od otkrivanja velike misterije: zbog čega su neki muškarci skloni prevarama? Svi muškarci znaju da je prevara pogrešan potez. Vekovima se monogamija slavi kao najveća vrlina i vrednost: ne čini preljube; ne poželi ništa što je tuđe – znate božje zapovesti. Ipak, i pored svega, neverstvo nije samo incident.

U problematičnim vezama prevara izgleda kao jednostavna alternativa, bolja od mučnog raskida ili agonije razvoda – nešto poput brzog oporavka (za dobrobit partnera i očuvanje porodice). Od pojave psiholoških tumačenja po kojima su muškarci genetski predodređeni za prevaru (urođena potreba da svoje seme prošire na što je moguće više žena…), neverstvo se tumači kao omaška koja se može razumeti i opravdati.

Zbog svog nezajažljivog seksualnog apetita, muškarci mogu biti verni samo onoliko koliko im objektivne mogućnosti dozvoljavaju. U osnovi, postoji desetak razloga zbog kojih su spremni da prevare svoje partnerke.

10. Partnerka je retko (ili nije nikada) raspoložena za seks

Svaki muškarac je odavno čuo: ukoliko želi da prestane da vodi ljubav sa nekom ženom, treba da se oženi njome. Očigledno je da u dugim vezama mnoge žene izgube želju za seksom, ostavljajući partnere da tragaju za telesnim užicima. Kad se pojavi potreba za „još više seksa“, mnogi muškarci iznenada počnu da „rade do kasno“.

Druga mogućnost je da je seks jednostavno postao previše predvidljiv i dosadan. Ona nije sklona novinama u krevetu, odbija da eksperimentiše, ne želi felacio… Pojedini muškarci zaista varaju svoje devojke ili žene zato što ove ne pristaju na one seksualne činove koji će uništiti njihov imidž „dobre devojke“. Zato muškarac nađe ljubavnicu koja će se pobrinuti za to. Kao kad Robert de Niro u filmu „Analiziraj ovo“ kaže: „To su usne koje moju decu poljube za laku noć!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar