Do zadovoljstva kroz tantru

Jedna od najinteresantnijih stvari koju je Zapad oberučke „preuzeo“ od kultura Istoka svakako je tantrički seks. Ova drevna veština vođenja ljubavi stara je više od 5000 godina, i podrazumeva ne samo seksualni čin već i poznavanje određenih filozofsko-religijskih principa. U svom autentičnom obliku, tantra predstavlja spiritualnu praksu u kojoj je prosvetljenje dostižno kroz sopstvenu telesnost, kao transcedencija ostvarena ritualnim vođenjem ljubavi.

Osnovni princip tantre je spajanje Šive i Šakti, muškog i ženskog principa, oličenih u partnerima koji vode ljubav. Sigurno se pitate kako sve ovo izgleda u praksi. Pravi tantrički seks je skoro formalan, jer se pre njega odvija čitav niz ritualnih radnji. Žena/muškarac mora da vlada tehnikom meditacije, da poznaje čakre (energetske centre tela) i mudre (simbolične pokrete ruku). Dugotrajnom vežbom i primenom ovih znanja, ona/on će kroz seksualni čin doživeti izuzetno jako osećanje koje se najčešće opisuje kao prosvetljenje.

Međutim, zainteresovanost zapadnjaka za tantru nije bila izazvana toliko spiritualnim aspektom cele priče. Postoji još jedan (ključni) detalj vezan za tantrički seks: ukoliko se pravilno upražnjava, omogućava višestruke orgazme muškarca (i žene – no to nije novina). Muškarac uči kako da ima orgazam bez ejakulacije, a žena kako da dostigne intenzivniji. Zadovoljstvo oba partnera se izuzetno povećava, a produžena orgazmatična stanja stvaraju sasvim poseban osećaj, koji ne postoji u „klasičnom“ seksu.

Ukoliko vas ova tema interesuje, postoje brojne knjige o tantri, sa detaljnim opisima i slikama. Za štimung je dovoljno nekoliko mirišljavih štapića, ambijentalna muzika, vi i ona/on. Praksa će već učiniti svoje…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar