Dopadate im se, ali nisu zaljubljeni

Desi se da vas voljena osoba ostavi, a da nemate pojma zašto. Sve je bilo dobro, uživali ste zajedno, fino ste se slagali, nije bilo trzavica i, odjednom, partner ili partnerka ne žele više da budu s vama. Kažu, neće više da zavaravaju ni sebe ni vas, nisu zaljubljeni u vas. Dopadate im se, ali vas ne vole.
To ne bi zvučalo kao neobičan razlog za raskid kad vam to voljena osoba ne bi saopštila nakon, recimo, dve godine veze. A upravo to je ono što se često dešava. Veza uopšte nije bila kratka, i samo odjednom: izvini, ali ja te ne volim. I vi se tu upitate gde je ljubav nestala, kako ništa niste primetili; razgovarate s uskoro-bivšim partnerom ili partnerkom, i nekada ispadne da se ljubav vremenom gasila, ali neretko bude i da oni nikad nisu ni bili zaljubljeni u vas. Dopadali ste im se, dobro ste se slagali, bilo im je lepo s vama, ali nikada vas nisu stvarno voleli. I zašto su onda bili s vama? Zašto biti u vezi s nekim koga ne voliš?
Odgovor na to pitanje nekad bude da su se nadali, pošto ste tako fina osoba i lepo im je bilo s vama, da će vremenom doći i ljubav, ali, eto, nije se desilo. A nekad samo smuljaju nešto; ni sami ne znaju šta da vam kažu. Ono što ne baš retko bude istina je da u tom trenutku nisu stvarno ni tražili ljubav. Hteli su da imaju nekog s kim će se lepo slagati, s kime će im seksualni život biti dobar, bilo bi fino da je bilo ljubavi, ali i ovako, u nečemu što je u suštini, s njihove strane, bilo prijateljstvo uz dodatak seksa, oni su uživali. To, naravno, znači da nikakvih dugoročnih planova nisu imali, živeli su od danas do sutra, dobro im je, udobno je, pa dok potraje. A sada su ili našli nekog u koga su se zaljubili, ili im je takva veza dosadila, pa bi da krenu dalje.
Veoma boli kad saznate tako nešto, jer to znači da vas je osoba koju ste voleli, kojoj ste poklonili dve godine (ili koliko već) svog života, sve to vreme lagala. Pretvarala se da oseća nešto što ni u jednom trenutku nije stvarno osetila, ili je "samo" propustila da vam kaže kako ona stvarno vidi tu vezu. Možda se nadala da će do ljubavi doći, pa zato ništa nije htela da kaže, ili nije ni znala kako da vam kaže tako nešto, ali i dalje stoji da vas je tokom te veze neko koga volite lagao.
Šta možete da učinite u takvoj situaciji? Ama baš ništa, osim da pustite tu osobu da ide, ne krivite sebe jer zaista ništa niste krivi, da odbolujete to što vam se desilo, upamtite i lepe momente i nastavite sa svojim životom. Teško da vredi još nešto pokušavati s takvom osobom, jer ako vas u toku cele te veze nije zavolela, zaista su male šanse da će se to desiti sada, kada je odlučila da ode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dopadanjevezazaljubljenost
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Luis Krstić

    Život ima svoju dubinu koju ljudi ne žele spoznati. Žive život površno, a stoga i sebično. Veza traje i prirodno je da traje dok dvoje ne izvuku maksimum duhovnog razvitka ili životne spoznaje i mudrosti.

  • Ivana Đorđević

    Dešava se, i to često, ovakva priča, samo što ostavljeni pate i ne mogu da se pomire sa tim da odjedenom. Osoba koja je tu uz nas nestane sa izjavom da nas ne voli posle 2 godine. To je veoma ružno, mi žene nikada ne bismo tako nešto uradile, mi bismo ćutale i nastavile dalje, bez ljubavi. Zato – muškarci, uozbiljite se i odlučite na samom početku šta želite!

  • Biljana Stojanov

    Odličan članak i sto posto tačan i mislim da se skoro uvek desi da su se zaista u međuvremenu zaljubili u nekog drugog pa nemaju hrabrosti da to otvoreno kažu. Pozdrav i pišite još o sličnoj problematici.

  • Milena Đurđević

    Odlična priča. Često se dešavaju takve stvari, ali to ti je život. Pogledaš napred i teraš dalje.

  • Srna Lekić

    I što je najgore – to će uvek izgovoriti muškarac i potvditi pravilo da su slabići i sebični. Samo još na filmu postoji poneki džentlmen. Kada su videli kako dobro prolaze kukavice, i ono malo džentlmena je prešlo na drugu stranu. Ženi za utehu ostaje nesporna činjenica da su uživale dok su se davale i žrtvovale. Pri tome sam sigurna da druga strana ništa nije tražila, žena se dobrovoljno opredelila za takvo ponašanje i bila ponosna na sebe, duboko uverena da pravilno postupa. Zato poraz još više boli. Drage moje, shvatite da oni vole šmizle i nezrele žene koje prave scene za glupost, tako oni hrane svoj ego i leče komplekse, samo im takve žene odgovaraju. Od pametnih žena oni „cvikaju“, jer su svesni da ih takva žena odmah skenira, spozna sve nedostatke i postaju nesigurni u sebe. Ne možete zamisliiti koliko su srećni ako im partnerka napravi scenu za popijenu kafu na kvarno sa prijateljicom, samouverena žena to ne bi ni registrovala ili bi se sama sa time izborila ne izustivši ni reč. Ali, neko se rodi za ovo ili ne. I kada im sve dosadi, traže ženu preko Interneta. Ja opet ne bih pristala da budem smaračica, i dalje sam ponosna na sebe, pa makar i „singl“ dok neko ne pristane da odraste.

  • Nataša Gajić

    Prosto mi je neshvatljivo da ima ljudi, žena ili muškaraca, koji ne primijete da ih neko ne voli, u vezi, pa još na kraju očekuju i neki neobičan razlog za to, da bi mogao mirne duše da ode, tj. da se lagano rastanu. Prije će biti da se tu radi o obostranom zabašurivanju detalja, pokazatelja, ignoracije upućivanja na srž ipak postojećeg problema, a iz želje za mirom u kući, nepromijenjenim stanjem stvari, isto, ali različito iz komoditeta, sve po starom, jer se čini da je tako sve lakše, ljepše i, naravno, jednostavnije. Kao na usputnoj stanici, sve se rješava kad voz najzad krene, ili vi prosto „iskačete“ iz takvih ili odskačete od situacije za čitavo koplje pa vam ni snalaženje bez suparnika u vezi nije problem. Šta će vam to!