Erotsko svetsko prvenstvo (I deo)

Kada je ljubavno umeće u pitanju, isti stereotipi krase gotovo sve nacije na planeti. Prva asocijacija biće vatreni latinski ljubavnici, oslobođeni i eksperimentima skloni Skandinavci, romantični Francuzi ili mistični Indijci… Ne zaboravimo, naravno, ni domaće prostore koje krasi… sve to skupa i još mnogo više; uz obavezno „naj“ ispred toga.

Internet istraživanje koje već šestu godinu zaredom sprovodi kompanija „Dureks“ predstavlja donekle drugačiji erotski atlas. U istraživanju je učestvovalo preko 50.000 ispitanika iz celog sveta, pri čemu su obuhvaćeni pripadnici mlađe populacije s obzirom na rizično seksualno ponašanje i značaj zaštite i edukacije pomenute grupe. Jugosloveni su prvi put učestvovali u tom istraživanju; uz Poljake jedini smo predstavnici zemalja istočne Evrope.

U proseku, ljubav se na planeti vodi 139 puta u godini, pri čemu su žene seksualno aktivnije od muškaraca (144 prema 138 puta godišnje). Sa prosečnih 138 puta Amerikanci su rangirani na polovini tabele – zauzeli su 12. mesto. Najaktivniji ljubavnici su Francuzi sa zavidnih 167 puta godišnje, slede ih Holanđani (158) i Danci (155). Kanađani i Britanci zauzeli su četvrto i peto mesto, dok Jugosloveni, kao i Nemci, u proseku vode ljubav 147 puta u godini, što nas svrstava na odlično šesto, odnosno sedmo, mesto. Iznenađujuće nisko plasirani su Šveđani, koji se sa svojih 136 puta godišnje nalaze na donjem delu lestvice. Šta tek reći za potomke Don Huana, koji su u 2002. tek 18. na listi? Indijci i Singapurci nalaze se na začelju sa nekih 112, to jest 110, godišnjih (verovatno) uspešnih pokušaja.

Tek nešto više od 36 odsto svetske populacije kao odgovor na pitanje: „Zbog čega ste vodili ljubav prvi put?“ navodi spremnost i osećanje da je pravi trenutak, 28 procenata bilo je zaljubljeno, a četiri odsto – pa, bili su pijani. Svaki šesti od deset Indijaca nevin stupa u brak.

HIV kao ozbiljan problem u svojoj zemlji označava 65% ispitanika, čak 99% Južnoafrikanaca i 91% Francuza i Indijaca. Tridesetogodišnjaci su svesniji tog problema nego mlađi od 16 godina – 70 prema 54 procenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar