Erotsko svetsko prvenstvo (II deo)

Sedamnaest procenata ispitanika smatra prihvatljivim seksualni kontakt prve noći nakon upoznavanja partnera. Trideset dva odsto Norvežana bavi se ovakvim ekstremnim sportovima, nasuprot obazrivim Špancima i Belgijancima; tek 15, to jest devet, procenata pripadnika ovih dvaju naroda uživa u avanturi za jednu noć.

Kondom je najpopularnije sredstvo zaštite među populacijom mlađom od 18 godina; koristi ga njih 65%. Za ovo sredstvo zaštite odlučuje se 73% šesnaestogodišnjaka. Međutim, svaki četvrti ispitanik mlađi od 16 godina ne vodi računa o bezbednom seksu. Ipak, najugroženiji su mladi od 21. do 24. godine. Najveći postotak u okviru te starosne grupe (43%) vodio je ljubav bez upotrebe prezervativa u poslednjih 12 meseci. Šveđani najčešće rizikuju – čak 61 posto njih nije koristilo kondom u poslednjih godinu dana, prema 35% Amerikanaca ili 29% Nemaca.

Skoro svaki četvrti muškarac, njih 38 posto, pristao bi na seksualne odnose bez zaštite ukoliko partnerka odbije upotrebu kondoma. Za razliku od njih, „samo“ 18 procenata žena upustilo bi se u takav rizik. Polovina ispitanika iz Jugoslavije, naspram 12 procenata Francuza ili Španaca, vodila bi ljubav pod ovakvim uslovima. To nas čini neslavnim šampionima rizičnog seksa.

Bez obzira na to da li je odgovorilo iskreno, sedam od deset ispitanika tvrdi da bi priznalo stalnom partneru da je bilo zaraženo nekom veneričnom bolešću, a skoro dve trećine odalo bi svoje seksualne fantazije. Ipak, tek 12 posto ispitanika spremno je da navede tačan broj partnera iz prošlosti, dok 89% nikada ne bi priznalo neverstvo.

Trideset pet procenata priznaje da mašta o vođenju ljubavi sa partnerom najboljeg prijatelja ili prijateljice. Muškarci su, prema rezultatima ove analize, manje lojalni svojim prijateljima – čak 42 posto njih sanja o devojci najboljeg prijatelja, prema 25 posto žena kojima nisu strane ovakve maštarije.

No, kako je najčešća erotska fantazija ljubav sa slavnim ličnostima (65%), i ovo istraživanje okončano je odabirom najseksepilnijih zvezda. Četrdeset dva odsto ispitanih rado bi videlo Breda Pita u spavaćoj sobi, dok je Dejvid Bekam na drugom mestu sa skromnih 14 procenata glasova. Svetsko mnjenje je oštrije podeljeno kada su u pitanju dve seksepilne dame. Za buduću gospođu Bena Afleka, J. Lo, glasalo je 26 posto, mahom Belgijanaca, Finaca i Maležana. U stopu je prati Andželina Džoli sa ukupno 22% glasova uz ubedljivu pobedu u Americi, Kanadi i Jugoslaviji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar