Šta vas čeka u braku sa samohranom majkom?

– Inspirisan ovom temom, dođoh na ideju da otvorim ovu sa kontraulogama.

Dakle, razveden muškarac, nema decu, situiran i finansijki zbrinut – upozna samohranu majku koja je trenutno nezaposlena.

Kakav bi bio vaš stav o tome?

Kakve poteškoće padaju na tog muškarca?

Šta taj muškarac gubi, a šta dobija? (Boki)

– „gubi“? „dobija“? Ako on nju voli, već je dobio sve šta treba. (ranjeni Zoro)

– Ako se kalkuliše šta se dobija, šta se gubi, onda tu nema ljubavi. (frederikrr)

– Dobija mogućnost da pomogne nekom kome je pomoć potrebna i ko mu se dopada. To je lep osećaj. Gubi slobodu, što je težak bedak. (sebastian3)

– Gubi slobodu, dobija porodicu. Šta će više? (dive)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brak sa samohranom majkom
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    U potpuno ste u pravu NB. Drzava time sto putem sudskih procesa, dodeljuje u 99% slucajeva decu majkama, istim omogucuje da manipulisu sa tom beneficijom. Mlade devojke su vremenom shvatile da je dovoljno zatrudneti sa dobro stojecim momkom, normalno iskoristiti postojecu monstruoznu akciju Nasilje prema zenama, optuziti muza za nasilje, dovoljno je naci dve prijateljice, sadasnjem intimnog prijatelja i jednog prolaznika, i eto alimentacionih para. Normalno, ta mlada devojka ne mora vise nista da radi. Sav novac koji dobija, iskoristivsi svoje dete na najgori moguci nacin, trosi na izlaske, ljubavnike, cesto alkohol, drogu, cigarete, kafice…. Otac je taj koji citavog zivota izdrzava dete i voli ga neizmerno kao sto dete oca isto tako voli. Zasto to drzava radi. Pa jako prosto doci do zakljucka. Kada bi drzava normalno dodeljivala decu onom roditelju koji je savesniji, onda bi iste te devojke, napunile centre za socijalni rad, moljakajuci za beneficije, novac itd. tj. opteretile bi budzet. Drzavi je novac mnogo vazniji od same nase dece. To rezultira hiperprodukcijom sponzorusa, straleta, prostituki, to rezultira nasiljem u porodici. Zamislite u kakvom se stanju nalazi otac kome bisa supruga ne da da vidi dete godinama…. Pitate me zasto mi se gadi svaki kamen zemlje ove… Preko 100.000 beba i male dece ne moze ni da dotakne svoje tatice. Ocevi od boli polako umiru od tuge. Ovo nije radjeno ni u koncentracionom logoru. Sram da vas bude i vas u ministarstvima i vas u centrima za socijalni rad. Sram da vas bude. Cetiri godine, koliko traje sudski proces, bivsa supruga se na damnom izivljava, sina ostavlja, mene je u tri navrata fizicki pretukla, angazujuci oca, intimne prijatelje cak i sestru. Cetiri godine centar za socijalni rad u Obrenovcu mi se podsmeva i ucenjuje. Cetiri godine sedim u stanu prolivajuci suze jer kada zelim samo kroz resetke kapije da vidim svoga sina, kome srce samo sto ne prepuke me doziva u suzama, zovu mi policiju koja me razapinje na zid kao poslednjeg bednika ovog drustva. Pitate me zasto mi se gadi svaki kamen zemlje ove…

  • NB

    Samohrana majka je anahron model koji je ostao iz perioda komunizma. Zasto bi jedan roditelj bio samohran ako dete ima oba roditelja? Zasto bi se jednom roditelju uskratilo starateljstvo? Totalne gluposti ovog sistema. A sustina je bas kontra jer najcesce majke postaju samohrane a nigde ne rade vec ocevi citavog zivota hrane i vode kompletnu brigu o detetu. Sramota za sistem, sramota za drzavu.