Evo zašto u dugim vezama umire STRAST, ove sitnice mogu da je povrate

Ženin osećaj da je još lepa i privlačna partneru u dugoj vezi važniji je od samoga seksa. Jednom kad muškarac oseti da je osvojio ženu i da se oko nje više ne mora truditi, dolazi do sve manjeg osećaja seksualne požude.

Parovi u dugim vezama sve manje imaju osećaj za intimnost i seksualnu požudu, kaže seksualni terapeut, doktor Stiven Snajder autor knjige “Love Worth Making, How to Have Ridiculously Great Sex In A Long-Lasting Relationship.

– Bez obzira na to koliko veza traje, svima je važno osećati se voljeno i privlačno partneru. Neki znaju kako održati iskru, ali mnogima to predstavlja problem jednom kad veza postane rutina. Obično žene pokušavaju vratiti iskru s početka veze, ali i muškarac treba da se potrudi – dodao je.

Parovi maženje i seks pretvaraju u rutinu pa ono gubi svoj smisao i umanjuje seksualnu želju. Napomenuo je da parovi koji svaku veče zagrljeni gledaju televiziju ubijaju erotiku.

Umesto toga, redovito se uzbuđujte, ali samo na trenutak. Povremeni i kratki dodiri ne trebaju nužno završiti seksom. Ova metoda povećaće seksualnu želju i napetost. Sretni parovi međusobno se zavode i bez namere da na kraju dođe do seksa.

– Umesto uobičajenog poljupca pre odlaska na posao, primaknite glavu ženinoj kosi i lagano je milujte licem. Uhvatite je oko struka, a zatim pogledajte na sat i požurite na posao – savetuje autor.

Podići ćete strast, a iščekivanje do dolaska večeri i zajedničkog druženja trajaće celi dan. Nemojte odmah žuriti sa seksom. Pre toga napravite dva ključna koraka koji će rasplamsati strast.

– Legnite zajedno na krevet. Možete biti i goli. Nemojte se maziti ili ljubiti. Razgovarajte o neobaveznim temama, o nečemu što vas čini srećnim. Zatim se približite partneru i počnite s maženjem. Što više odgađate, seks će biti bolji – zaključuje autor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavseks.strast
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Strast umire kada je izaziva nagon a ne srce,