Fudbal i seks

Fudbal je mnogim ženama jedna od najneomiljenijih stvari na svetu. I u viceve i u raznorazna ženska gunđanja dospele su situacije u kojima muškarci gledaju prenose fudbalskih utakmica i potpuno ignorišu svoje drage. Neke žene na takve situacije reaguju sleganjem ramenima, u stilu „muški su, to je jače od njih“, a neke aktivno gunđaju i smetaju svojim partnerima u gledanju utakmica, što ni njemu ni njoj ne donosi zadovoljstvo. Ipak, da li fudbal baš toliko loše utiče na veze? Da li fudbal upropašćuje seksualni život partnera, po principu „umesto da imamo seks, on gleda fudbal“?

Ne. Zapravo, zavisi od toga kako posmatrate celu tu stvar s fudbalom. Ako se vaš dragi uvali u kauč i gleda utakmicu, a vi mu ili gunđate ili ga ignorišete, naravno da vam odnos baš i neće biti najbolji – zbog gunđanja ili ignorisanja, a ne zbog fudbala. Ukoliko sebi nađete neku zanimaciju dok on gleda fudbal, bavite se nečime što vas zanima, ili se vidite s prijateljicama, bićete u dobrom raspoloženju, pa vaš seksualni život neće patiti zbog toga. Dobro, nećete voditi ljubav baš u vreme utakmice, ali utakmica ne traje 24 sata dnevno. A postoji i još bolja varijanta.

Ta bolja varijanta jeste da gledate utakmicu zajedno sa svojim dragim. Ne znate pravila, ništa vi tu ne razumete? Pitajte ga da vam objasni, dopašće mu se što pokušavate da se zainteresujete za nešto što njega zanima. A onda… U Italiji je sprovedeno jedno istraživanje i ispalo je da tamo oko 40 odsto parova zajedno gleda fudbalske utakmice. Od tih 40 odsto parova, čak 70 procenata izjavilo je da imaju sasvim zadovoljavajući seksualni život. Ni to nije sve.

Njih 26 odsto izjavilo je da ih u vreme gledanja utakmica preplavi adrenalin, a nakon utakmice, taj priliv energije im i te kako dobro dođe – upravo za seks.

Hoće li fudbalska utakmica biti smetnja vašem seksualnom životu? Na vama je da odlučite. Možete je koristiti kao izgovor za gunđanje – a možete je koristiti i kao predigru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar