Gde rastu kondomi

Pa na drvetu, naravno! Čitali ste „Pipi Dugu Čarapu“ i znate za drvo za limunadu sa kojeg je moguće poslužiti se u bilo koje vreme? E pa, Australijska zdravstvena unija je u tome našla inspiraciju za jednu akciju u sklopu svog programa „Safer Sex“, a sa ciljem da se australijski starosedeoci Aboridžini privole da u većoj meri koriste kondome. Patrik Dejvis (Patrick Davies), prvi čovek programa „Safer Sex“ kaže kako je „sve dobre stvari i ideje moguće pronaći u dečjem svetu“. Uvrnuto? Čitajte dalje.

Elem, radi se o kondomima koji „rastu“ na stablu, a trenutno najviše ovakvih stabala „raste“ u blizini grada Ficroj Krosinga, što je oblast sa najvećom koncentracijom domorodaca, a ujedno i sa najvećim brojem obolelih od bolesti kao što su triper i sifilis.

Časopis Sidney Morning Herald prenosi kako je tokom februara sa stabala pobrano 3.500 kondoma. No, diskriminacija nije dozvoljena, pa kako se akcija dopala i ostalim stanovnicima kontinenta, stabla sa kondomima bi uskoro mogla pronaći svoje mestu i u parkovima svih drugih australijskih gradova. Uvrnuto, definitivno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar