Gurkanje nogom ispod stola

Jedan od postupaka koji se često pominju a služe privlačenju pažnje simpatične osobe suprotnog pola jeste i gurkanje nogom ispod stola. U komedijama, parodijama i vicevima takav postupak može biti zabavan; u stvarnom životu teško da ćete time postići nešto pozitivno.
Nekad se taj postupak savetovao muškarcima; prema muškim pričama, spadao je u muški "arsenal" za osvajanje suprotnog pola. Danas ima onih koji preporučuju damama da se i one posluže tim trikom, uz obrazloženje da će tako oduševiti muškarca svojom hrabrošću. Ili će delovati kao dame pune samopouzdanja koje znaju šta hoće i ne stide se da to i zgrabe. Ili šta god.
U praksi, ako nekog gurkate nogom ispod stola, bilo da ste muškarac koji pokušava da osvoji damu ili dama koja pokušava da osvoji gospodina, osoba prema kojoj tako postupate isprva bi mogla da pomisli da je to slučajno, i/ili da vam se njena noga našla na putu, i da se učtivo pomeri, a ako s tim nastavite, najverovatniji utisak o vama biće da ste prenapadni i preagresivni.
Onima s tom vrstom smisla za humor pašće na pamet komedije i parodije u kojima neki nespretnjaković na taj način pokušava nekog da osvoji pa se uvali u gomilu nevolja. Još je ponešto tu moguće pomisliti – a ono što nije verovatno jeste da će neko pomisliti kako ste vi koji ih gurkate baš privlačna osoba s kojom bi možda nešto lepo moglo da bude.
Ukoliko vas je nekad neko dobronamerno posavetovao da pokušate s gurkanjem nogom ispod stola, a vas je bilo blam da to zaista pokušate, bilo vam je neprijatno, ne radi se o tome da ste vi smotani i da treba da budete hrabriji – radi se o tome da je takvo gurkanje zaista neprikladno kao postupak privlačenja nečije pažnje, i da vam neće biti od pomoći, što ste i sami osetili kad ste čuli predlog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jezik telakomedijakomunikacijaljubavmuškarcineprikladnoparodijapreteranoupoznavanjevezazainteresovanostžene
Komentari (0)
Dodaj komentar